Будапеща. Депутатите от унгарската опозиционна Демократическа коалиция провесиха плакат с

...
Будапеща. Депутатите от унгарската опозиционна Демократическа коалиция провесиха плакат с
Коментари Харесай

„Плюс Инфо“ : На унгарския парламент окачиха банер с текст „Орбановият ВИП-мигрант“

Будапеща. Депутатите от унгарската опозиционна Демократическа коалиция провесиха афиш с лика на избягалия Никола Груевски на един от прозорците на унгарския парламент, с думите " Орбановият VIP-мигрант ", оповестиха унгарските медии, представен от македонското електронно издание “Плюс Инфо “ .
Опозиционните партии през днешния ден в Народното събрание желаеха основаването анкетна комисия за случая с Никола Груевски, с цел да се дефинира възможното присъединяване на унгарските управляващи в бягството на наказания някогашен министър председател на Република Македония, а предходната седмица приканиха унгарското държавно управление да арестува и бързо да екстрадира Груевски.
Унгарската националистическа партия Йобик, както и левите партии като Диалог и Демократична коалиция, обявиха, че на Груевски би трябвало да му бъде отказано леговище и че той би трябвало да бъде екстрадиран в Македония.
Депутатът и представител на Йобик Адам Миркоцки, тогава назова обстановката " скандал без казус ", заявявайки, че Груевски е " издирван нарушител " от страна, която не е във война и че не е преследван по религиозни или политически аргументи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР