бтв Все още не мога да издавам електронно направление, тъй като

...
бтв
Все още не мога да издавам електронно направление, тъй като
Коментари Харесай

Джипита вече се оплакват от новата система за електронни направления

 бтв Все още не мога да издавам електронно направление, защото имаме софтуерен проблем. Той не визира единствено мен, а 80% от сътрудниците ", разгласи в ефира на " Здравей, България " общопрактикуващият доктор Гергана Николова.

До преди ден програмата в нейния кабинет не е работила, само че през това време тя е издала направление за осем PCR теста, от които всичките са излезли позитивни.

" Много дълго време трябваше да убеждаваме системата, че би трябвало да издаваме посоки за PCR тест. После трябваше да убеждаваме, че те би трябвало да са електронни. Избутахме и този камък. Сега би трябвало да се борим с компаниите, разработчици на софтуерни артикули, за това, че издаването би трябвало да става елементарно и бързо ", показа Николова.

Друг проблем, с който се сблъскват общопрактикуващите лекари,  е невъзможността за издаване на електронно направление за рентген и кръвен тест.

" Не знам каква е разлика. Когато ми се обади господин еди-кой-си и ми каже, че пети ден има висока температура и признаци, които ме тормозят и насочват към това, че има пневмония, аз би трябвало да му издам хартиено направление за рентген. Трябва обаче някой различен да пристигна и да го вземе, защото пациентът е под карантина. Същата е обстановката с направлението за кръвен тест. За PCR тест не е нужно да идва при мен, само че за рентген и кръвен тест би трябвало ", изясни Николова.

Според нея казусът е чисто механически, само че нещата стават постепенно.  Общопрактикуващите лекари упорстват и за електронни предписания, което ще улесни доста както тях, по този начин и пациентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР