бТВ В момента се извършва претърсване в офиса на фирмата. Това

...
бТВ
В момента се извършва претърсване в офиса на фирмата. Това
Коментари Харесай

Цацаров с извънредно изявление: Имаме доказателства, че Кристиян е извършител, но не е действал сам

 бТВ В момента се прави претършуване в офиса на компанията. Това съобщи пред публицисти основният прокурор на Република България Сотир Цацаров по отношение на хакерската атака, осъществена против Национална агенция за приходите преди дни.

" То е със правосъдно позволение ", добави той. " Само със задържане на причинителя ние няма да решим проблемите ", счита още Цацаров. Според него Кристиян Бойков, който е обвинен за хакерската атака против Национална агенция за приходите, не е работил самичък.  

" С помощта на доказателства, експертизи и анализите на чиновниците на отдел " Киберсигурност " на ГДБОП ще се потвърди истината. Моето и на сътрудниците мнение е, че този юноша не е самичък. Първоначалното разбиране бе, че той е уединен състезател, тръгнал против системата. Че просто е желал да потвърди дали е ефикасна, само че в този момент към този момент не сме сигурни в това. Сега мислим, че има гарант, има и реализатор ", съобщи Цацаров, представен от Блиц.

По думите му офанзивата може да се пояснява по всевъзможен метод. " Тя може да се пояснява като политическа, бизнес-корпоративна, зависи от базата данни, с които разполагате, от базата данни, които са добити незаконно, и от задачите, за които се употребяват.

Ние разполагаме с доказателства, макар упованията, че компютърът няма да може да бъде декриптиран, че 3 дни преди приключването на базите данни на Национална агенция за приходите в общественото пространство Кристиян Бойков е разполагал с тях “, разясни той.

Цацаров сподели още, че Бойков е създател на имейлите, които са изпратени по медиите. " Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР