bTVТова е един от многото доходоносни договори между Дамаск и

...
bTVТова е един от многото доходоносни договори между Дамаск и
Коментари Харесай

Руска компания поема контрола на най-голямото пристанище на Сирия за 49 години

bTV

Това е един от многото доходоносни контракти сред Дамаск и Русия

Сирийският парламент утвърди тази сряда сряда законопроект, който предава ръководството на най-голямото пристанище на страната на съветска компания за период от 49 години, оповестява на уеб страницата си телевизионния канал Франс 24.

Преговори за отдаване чартърен на врата бяха извършени през април сред президента Башар Асад и съветски публични лица. Отново той е последната институция, която би трябвало да утвърди решението на Народното събрание.

Сделката сред Дамаск и съветската компания Стройтрансгаз за ръководството, разширението и употребата на пристанище Тартус бе подписана за първи път в края на април.

Това е един от многото доходоносни контракти сред Дамаск и Москва, която има военноморска база в Тартус и е основен съдружник на режима на президента Башар Асад.

Законопроектът основава ръб на шефовете, който да управлява ръководството и употребата на пристанището, заяви организация САНА, представена от БГНЕС.

Според съглашението шестимата шефове ще бъдат разграничени по равно сред Дамаск и Стройтрансгаз, само че управлението на борда ще резервира за съветската компания, сподели САНА.

Освен това тя освобождава компанията от заплащането на мита за вноса по време на работата по разширението, която се чака да отнеме шест години.

Парламентаристите обявиха, че разширението на пристанището ще бъде от изгода за сирийската стопанска система и съставлява значима стъпка в поддръжка на самодейността за възобновяване на страната, съобщи САНА.

Сирийският министър на превоза Али Хамуд разказа съглашението като „ идеално ". През април Хамуд съобщи, че съветската компания може да влага до 500 милиона $ в разширението на пристанището. В сряда обаче той сподели, че цифрата е към 50 милиона $.

Основана през 1991 година, Стройтрансгаз е една от най-големите строителни компании в Русия. Тя е 80% благосъстоятелност на обвързвания с Кремъл олигарх Генадий Тимченко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР