бТВ Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, след като сам

...
бТВ
Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, след като сам
Коментари Харесай

Слави изправен пред труден избор - собствена телевизия или партия?

бТВ Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, откакто самичък стопира шоуто си по Би Ти Ви? Да има своя телевизия, пък въпреки и дребна, е една от фантазиите му от години насам, описват близки негови сътрудници. Същевременно цялата му политическа интензивност, която се вижда даже и зад кулисите на шоуто, издава упоритост за присъединяване в политическия живот. Има и трети ход - да направи напълно ново тв предаване. “Когато има нещо за казване, ще го обявим в предаването, както до момента ", беше единственият коментар на екипа пред “24 часа ". Едно е несъмнено - към момента няма да се пенсионират.

“Очаквайте Гергьовден " върху черен бланк! Цял месец “Шоуто на Слави " излъчва тази автореклама, само че едвам след 6 май - деня, в който Слави Трифонов разгласи, че напуща Би Ти Ви, тя закупи дълбокосмислен смисъл.

Навръх Гергьовден най-популярният български ефирен водещ оповести: “На 31 юли тази година това премеждие ще свърши. Тоест “Шоуто на Слави " ще спре да съществува. "

Трифонов изясни в ефира, че на процедура тогава изтича договорът на предаването с Би Ти Ви и той няма желание да го възобновява.

Оказа се, че новината е изненадала освен феновете, само че и работодателите му от Би Ти Ви.

“Водим диалози със “Седем осми " и както нормално поканихме Слави да продължим съдействието си след сегашния сезон, само че не сме стигнали до резултат. Все още нямаме формален отговор от “Седем осми ". Ще се изясним в идващите няколко дни в публична среща. " Тези три фрази са единственият коментар към този момент на първата частна национална телевизия у нас, която преди 19 години с самоувереност разгласи, че Трифонов ще прави вечерно токшоу в ефира ѝ по образеца на доста сполучливите американски сходни излъчвания (шоуто на Джей Лено, на Конан О`Браян и др.).

Какво ще прави Слави?

От една година тв водещият оглеждал съответна телевизия, с цел да я купи. Тя е относително дребна и не може да се мери с огромните в българския ефир. По думите на хора от тв бизнеса става въпрос или за ефирната “България он ер ", или за кабелната “Евроком ". Или за нещо напълно друго от обичайните линейни малките екрани - да е онлайн.

“Не се водят договаряния за продажбата на малкия екран, както и не се водят договаряния със Слави Трифонов ", споделиха от България он ер.

“Не е идвал на оглед. Нямам такава информация ", сподели Петьо Стайков, прокурист на шефа в “Евроком ".

Впрочем фантазията на Трифонов да има своя телевизия била от години, описват негови сътрудници. Той бил все по-обиден на управлението на Би Ти Ви, което два пъти стопира предаването му през 2017 година и го принуждава да следва прецизно контракта си, съгласно който би трябвало да прави предаване с развлекателно-информативен темперамент. А както е известно от историята на шоуто, а и на другите излъчвания на Слави, той обича да приказва и за политика и да раздава оценки от екрана.

Има и още нещо - Слави и екипът му снимаха първите издания на няколко тв формата за Би Ти Ви - “Сървайвър ", “Мюзик айдъл ", “България търси гений ". В един миг малкия екран ги взе от продуцента и стартира да си ги прави сама. Естествено е приходите на продуцентската къща на Слави “Седем осми " да намалеят.

“Може би първи крачки към политиката ", споделиха с недомлъвки от шоуто незабавно откакто Слави разгласи в ефира, че си потегля. Тв водещият неведнъж е показвал, че не е надалеч от мисълта за правене на политика. Евентуална негова партия надали има шанса да е доста огромна, само че пък в актуалните политически условия, когато в цяла Европа се чакат пъстри парламенти, даже и дребна групировка може да играе значима роля.

В екипа на Слави имат много идеалистично отношение към политиката ", споделят близки до работата на шоуто. По думите им те в действителност имат вяра, че могат да трансформират системата. Ако чакат обаче до парламентарните избори след 2 години, без да са на екран през това време, известността им мощно ще спадне, считат политически наблюдаващи. Затова залозите за партия на Слави са едвам 20% към този момент.

Категорично несъмнено е обаче, че “Шоуто на Слави " ще вдигне най-малко два пъти рейтинга си през идващите три месеца, плануват медийни експерти. Причината е, че стартира противоположното преброяване - т.е. към този момент е разгласен краят на шоуто и всеки ден ще се гледа от ден на ден, тъй като то свършва. По същия метод сега се следи сходна нервност за последния сезон на “Игра на тронове " - най-успешния тв сериал в света. Краят му обаче идва и в този момент го гледат даже хора, които преди не са и чували за Денерис Таргериан и Джон Сноу (герои от филма). Впрочем инспекция в книжарниците и онлайн групите за шерване на книги сподели, че към този момент има повишено търсене на всички книги за Слави Трифонов.

Едва ли някой подозира, че Слави и хората му ще се пенсионират или ще се разбягат и всеки ще прави нещо поединично. “Слави в никакъв случай не е вложил в техника и камери, тъй като влага в хора. И в никакъв случай не ги е изоставял ", споделят негови доста близки сътрудници.

Уж изненадващото изказване в шоуто в действителност е усърдно подготвяно от месеци. Съвсем съзнателно то се случва навръх Гергьовден - и феновете, и почитателите от многолюдните концерти на Слави знаят, че това е техният ден с песента за свети Георги и рефрена “Пролет пукна, ние не ".

Моделът, по който той разгласи, че поставя завършек на шоуто, доста припомня метода, по който преди време спря “Хъшове ". Тогава предаването се излъчваше по тв “7 дни " и всякакви кабеларки. Парите обаче свършват и Слави със сълзи на очи афишира края на “Хъшове ". След 3-4-месечна пауза, когато финансово нещата се стабилизират, предаването още веднъж потегля в ефира актуализирано и още по-гледано.

Малко по-късно - през 2000 година, екипът е поканен да прави “Шоуто на Слави " в новата Би Ти Ви. И започва с последния им концерт “Хъшове на сбогуване ". По това време малкия екран е благосъстоятелност на медийния магнат Рупърт Мърдок и нейни шефове у нас са американецът Албърт Парсънс и Светлана Василева. Именно те избират Слави и екипа му и на процедура шоуто се трансформира в структуроопределящо предаване за новата телевизия дружно с новините. Впрочем то е един от програмните стълбове на Би Ти Ви и до ден сегашен.

След 19 години в ефира на една телевизия не е чак толкоз изненадващо, че едно предаване ще спре, споделиха импровизирано от медията след изказването на Слави.

След като всички се питат какво ще прави той след 31 юли, идващият въпрос е какво ще излъчва Би Ти Ви на негово място.

Засега никой не желае да се ангажира с дълготрайни проекти. От малкия екран въпреки всичко обявиха, че всяка уважаваща себе си медия има какво да предложи на феновете си. В момента обаче тв екипът е по-зает с откриването на новото си хай-тек студио, което следва напълно скоро.

Междувременно в медийните среди от ден на ден се приказва за продажбата на Би Ти Ви, изключително откакто притежателят ѝ съдебномедицинска експертиза съобщи преди два месеца в публично съобщение, че преглежда опциите да продава малките екрани си и поотделно, а не в пакет.

На сбогуване!

Водещият: Реших да не възобновявам контракта си Ето изказването на Трифонов, което той направи в предаването си на 6 май

Уважаеми фенове, знаете ли, че всяка вечер, като сядам против вас, аз - по тв приемника, а вие - във вашия дом или там, където ме гледате, та всяка вечер, като сядам против вас, аз се усещам като част от вашето семейство. Съвсем съществено ви споделям - от време на време си представям по какъв начин някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, Плевен или някъде в чужбина - в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка - вие ме гледате по тв приемниците и аз съм част от вашите фамилии. Защото това е реалност. Вече 19 години.

За мен, уважаеми фенове, това е едно премеждие, което продължава към този момент 19 години с помощта на моите сътрудници, с помощта на Би Ти Ви, само че най-много с помощта на вас. 19 години. Ако една девойка се е родила в деня на първото предаване - на 27 ноември 2000 година, в този момент е на 19 години. Може да се дами и да има деца. Тази девойка е израснала дружно с това премеждие. Или пък един различен факт ще ви дам. Ако подредите всичките тези излъчвания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца по 24 часа в денонощието, с цел да ги изгледате.

Уважаеми фенове, споделил съм “уважаеми фенове " над 70 хиляди пъти. Значи доста ви почитам. Затова в този момент ще ви кажа, че моят контракт изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, само че с отпуските, които би трябвало да употребявам по контракт, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това премеждие ще свърши. Тоест “Шоуто на Слави " ще спре да съществува. И тук въпросът е за какво?

Понеже постоянно съм бил почтен с вас, не мисля в този момент да върша нещо друго.

От доста време насам аз и моят екип не се усещаме част от медийната среда. Не се усещаме на място. Погледнете всичко към вас по какъв начин е проведено и по какъв начин работи и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се усещаме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата по този начин, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за независимост. И за методите ѝ на отстояване. Защото, уважаеми фенове, в основата на съществуването на нашия екип е чувството за независимост. Безусловното чувство за свободното изложение на личното ни мнение. Защото ние постоянно сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме в този момент, не можем да създадем повече.

Затова аз взех решение да не възобновяваме контракта си. Не си мислете, че имаме проблем с нашите сътрудници от Би Ти Ви. Не, това е мое, наше осъзнато решение.

Аз съм правил доста телевизионни излъчвания в разнообразни малките екрани дружно с моите сътрудници и тези излъчвания са били спирани от малките екрани.

“Ку-ку " беше спряно и се появи “Каналето ".

То беше спирано два пъти. После се появи “Хъшове ". И то беше спирано два пъти. След това се появи “Шоуто на Слави ". То съществува най-дълго, само че и то беше спирано два пъти.

Но тъй като аз съм вежлив човек, желая да благодаря на моите сътрудници от Би Ти Ви, поради които имахме опцията, аз и моите сътрудници, да преживеем това дълго, само че удивително и прелестно премеждие. Но Би Ти Ви не е абревиатура от три букви, а хора. Би Ти Ви в годините смени разнообразни притежатели и разнообразни мениджъри.

Затова като честен сътрудник желая да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, само че, несъмнено, най-вече желая да благодаря на вас! На вас, уважаемите фенове. Благодаря ви, за мен беше чест!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР