БтвСветовната и европейска шампионка по борба в категория до 62

...
БтвСветовната и европейска шампионка по борба в категория до 62
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин спечели Спортен Икар за 2018 г.

Бтв

Световната и европейска шампионка по битка в категория до 62 кг Тайбе Юсеин е носителят на премията " Спортен Икар " за достижение на 2018 година 27-годишната състезателка печели оценката за пръв път в кариерата си.

Юсеин няма проваляне в календарната година. Тя стана европейска шампионка в Каспийск през май, а по-късно стъпи и на международния връх в Будапеща през октомври.

Наградата " Спортен Икар " се връчва годишно от Фондация " Български спорт " от 1992 година Традиционно нейният притежател след това печели и оценката " Спортист на годината ".

Юсеин е била определена единомислещо от управителния съвет на Фондация " Български спорт ", в който членуват 16 души. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 19 декември от 11.00 ч. в националната изложба " Двореца ".

Носителят на 11 Световни купи в плувания маратон Петър Стойчев, който завоюва първото в историята съревнование по плуване в ледените води на Антарктида, получи оценката за шампионско дългоденствие.

За тим на годината беше определен националният отбор по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Стефани Кирякова и Лаура Траатс. През 2018 година гимнастичките, водени от треньора Весела Димитрова, завоюваха златен орден от международното състезание в София и си осигуриха квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 година

В категория " Достойно показване " бяха отличени европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева и златната медалистка от европейското по битка и сребърна от международното Биляна Дудова.

Голямата премия за най-хубав млад състезател отиде при олимпийската и международна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева. В категория " Пробив в международния спорт " беше отличен 21-годишният герой Кирил Милов, който завоюва сребърен орден от международното състезание за мъже в Будапеща.

Шестима състезатели получиха награди в категорията " Млад и надарен състезател " - скиорът Алберт Попов (21 г.), състезателката по фехтовка Йоана Илиева (17 г.), стрелецът Кирил Киров (18 г.), бадминтонистката Мария Делчева (18 г.) и акробатите Мариела Костадинова (16 г.) и Панайот Димитров (18 г.).

В категория " Впечатляващо показване " бяха отличени сребърната медалистка от международното по бокс Стойка Петрова, Ивет Горанова (олимпийско карате), Явор Пешлеевски и Тодор Михалев (модерен петобой, щафета), Милена Тодорова (стрелба), Денислав Коджабашев (тенис на маса), Йордан Бозов (баскетбол).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР