bTV Спряна вода и задължения в размер на 100 хиляди лева

...
bTV
Спряна вода и задължения в размер на 100 хиляди лева
Коментари Харесай

Евродепутат написа писмо заради спряна вода в ромска махала

bTV Спряна вода и отговорности в размер на 100 хиляди лв. – такава е обстановката на ул. " Тамара " в квартал " Победа " в Бургас.

По данни на локалното ВиК сдружение водата е спряна на 13 клиента, само че към тях незаконно са вързани още постройки и по този начин общият брой на семействата без вода става към 100. Това предизвика евродепутата от партията на " Зелените " Ромео Франц да напише писмо до Община Бургас в отбрана на хората, останали без вода.

" Водата е спряна на ул. " Тамара " на 13 клиенти. Спряна е заради една единствена причина – тези хора в продължение на повече от година не са си плащали водата. Общите отговорности на всички живущи там е към 100 хиляди лв.. Искам да обърна особено внимание на господин Ромео Франц. Аз доколкото знам е писал писмо, че тук сътворяваме дискомфорт на живущите. Не знам от кое място има сведения, само че съгласно нас тези 13 клиенти не са 130 или 230, както ги разказват те. За нас постоянните клиенти на ВиК Бургас са 13. Ние сме спрели водата на тези 13 клиента. Тези 13 клиенти дават още вода на всички свои съседи, които живеят по не знам какъв метод там ", разяснява за bTV представителят на сдружението Димитър Гюров.

Според районната кметица Магдалена Манолова от ВиК неведнъж са се опитвали да се свържат с хората в квартала, изпращани са им писма. Административният безпорядък обаче бил цялостен, защото огромна част от постройките са със остарели документи.

Общината е проучвала парцелите един по един и даже има подготвеност да открие самостоятелни партиди при гаранция, че сметките ще бъдат плащани.

Що се отнася до хората от улицата, те настояват, че никой не ги е потърсил за отговорностите им и като цяло от 89-та година насам никой не ги е търсил за нищо.

Те изрично обявиха, че няма да платят отговорностите от 100 хиляди лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР