bTVСпоред пътната агенция липсващите елементи са паднали още по време

...
bTVСпоред пътната агенция липсващите елементи са паднали още по време
Коментари Харесай

АПИ: Пукнатините по елементи на Северната тангента не са опасни

bTV

Според пътната организация изчезналите детайли са паднали още по време на строителството

Пропада част от Северната скоростна дъга край столицата. За това алармираха фенове на bTV.

Сигналът беше тестван от наш екип. Конструкцията е единствено на 3 години, а елементи от нея към този момент са напукани.

„ Факт е, че те са напукани и наподобяват в този тип е неприемлив за чисто нов обект. За 180 милиона лв. не би трябвало да наподобява по този начин. Това е неприемливо ”, безапелационен е Борис Бонев от „ Спаси София ".

Според пътната организация изчезналите детайли са паднали още по време на строителството.

„ Просто се оставя този кофраж и не се употребява. Той няма никаква функционалност след строителството. Абсолютно не е рисково за носещата структура, заради обстоятелството, че това не е детайл на носещата структура ”, споделя инж. Иван Досев от АПИ.



кадър: btvnovinite.bg

Падане на части или панели съгласно инж. Досев са малко евентуални.

„ За успокоение на жителите може да предприемем дейности по унищожаване на напуканите панелки ”, декларира той.

Освен под, проблеми има и на самата скоростна дъга. Хората, които живеят до нея, само че неуместно нямат достъп до оборудването. Пътища, които би трябвало да свържат 4 столични квартала към тангентата към момента не са построени.

Връзката на кварталите „ Бенковски ", „ Нови Искър " и още няколко обитаеми места се реализира по заобиколни направления, макар обещанията на властта, че това ще се промени.

Така, макар че се намират единствено на 50 метра от тангентата, жителите на „ Бенковски ” би трябвало да се качат на скоростния път по два маршрута: единият е дълъг 10 километра, а другият - 8. На други места пък готовата инфраструктурата пустее.

Въпреки че пътните детелини и отбивките са подготвени още от началото на плана пътищата приключват или в нивите, или в стълбове, като този.

„ 15 километра обиколка, с цел да отида на работа ”, оплаква се локален гражданин, който също отбелязва, че прилежащите улици ще спестят много циркулиране. Пари за прилежащи улици бяха обещани персонално от премиера. От Столична община разясниха, че сега тече процедура по отчуждаване на парцели, което бави построяването на методите към тангентата.

От пътната организация увериха, че напуканите детайли ще бъдат отстранени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР