бТВ Служебният министър на икономиката съобщи, че бившият дългогодишен директор на

...
бТВ
Служебният министър на икономиката съобщи, че бившият дългогодишен директор на
Коментари Харесай

Голям скандал се развихри, след като изненадващо смениха шефа на Агенцията по инвестиции

 бТВ Служебният министър на стопанската система заяви, че някогашният дълготраен шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев се завръща отпред на организацията. Петков изясни промяната с търсенето на професионализъм.

Малко след новината обаче някогашната към този момент директорка на БАИ Десислава Трифонова назова дейностите на служебния министър реваншизъм и заяви, че е уволнена без причина и предупреждение.

" Сутринта в 11 часа господин Стамен Янев нахлу като мутра в кабинета ми и бях изгонена като ми беше връчена заповед на министър Петков за освобождение без претекстове, предизвестие и претекстове “, изясни Трифонова. Тя съобщи, че в случай че претекст е несправяне с работата ѝ, към този момент някогашната шефка на БАИ го посъветва да види резултатите – за предходната година има сертифицирани над 1 милиард плана.

" Това е безспорен връх за последните 6 година За първото тримесечие има сертифицирани планове за 800 млн. лева Плановете ни бяха до края на годината да създадем още по-голям връх и да достигнем 1,5 милиарда лева “, съобщи Трифонова, която беше назначена на поста предишния ноември.

Тя акцентира, че не е била извикана на среща с министъра и не го познава. Заяви още, че е " под достолепието “ ѝ да се занимава с тематиката, само че настоя за " правдоподобно пояснение “ от министъра: " Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да нарека " реваншизъм “ – да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята активност, няма инспекции вътре в организацията и против организацията. Няма професионални претекстове за моето махане, не съм член на Политическа партия ГЕРБ и на нито една партия “.

Трифонова добави: " Аз съм назначена като специалист. Аз бях уволнена и безусловно унизена. Г-н Петкова се появи и безусловно ме изрита “, сподели тя пред публицисти.

От своя страна в коментар за Агенция " Фокус “ Стамен Янев съобщи, че е обикновено, когато си заемал избрана обществена позиция и я напускаш, да има отчаяние, само че когато става въпрос за успеваемост в администрацията не са нужни претекстове според член 19а на Закона за администрацията. " Бях поканен от новия министър, с цел да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за главен собствен приоритет привличането на вложения и търси успеваемост за късия мандат на това държавно управление “, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР