БтвСлед като правителството отпусна милиард и 350 хиляди лева на

...
БтвСлед като правителството отпусна милиард и 350 хиляди лева на
Коментари Харесай

Бтв: Ще успеят ли „Автомагистрали” да построят 134 км от АМ „Хемус” за 5 г.?

Бтв

След като държавното управление отпусна милиард и 350 хиляди лв. на " Автомагистрали " за строителството на нови 134 километра от автомагистрала Хемус екип на bTV Новините ревизира има ли държавното сдружение потенциал за огромното строителство.



" Автомагистрали " имат период от четири години, с цел да изградят последния и един от най-дългите сектори на " Хемус ". Това са 134 километра от пътния възел „ Боаза ” до пресичането с пътя Русе-Велико Търново. Това обаче ще е първото пътно строителство за сдружението, което до момента се грижеше единствено за ремонта и зимното разчистване на автомагистралите в страната. Според закона „ Автомагистрали " не могат да разпореждат на подизпълнители обособени прави от трасето.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

Инженер Ясен Ишев е участвал  в построяването на най-трудния сектор на „ Хемус ” - от Витиня до Правец. Разказва, че над 1000 служащи са строили правата 10 години. Затова има подозрения, че „ Автомагистрали ” могат да построят шест пъти по-дълго трасе за четири години.

По данни на районното министерство в сдружението работят близо 300 души. Над 230 пък са машините и колите, с които разполагат, разпределени в 19 бази.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

Екипът на bTV отиде в една от базите на „ Автомагистрали, където откри осем машини, предопределени най-вече за снегопочистване. От министерството признават, че сдружението се нуждае от още техника, която занапред следва да купи.

„ Тече организация, има причина да се счита, че тази държавна компания ще надгради своя потенциал със строителството на „ Хемус ”, съобщи районният министър Петя Аврамова.

Строителството на автомагистралата стартира през 1974 година Към момента са издигнати близо 170 от 400-километровото трасе на аутобана. Управляващите дават обещание автомагистрала „ Хемус ” да е подготвена през 2024 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР