бТВ Шестимата участници в погрома на столичното заведение Бесо могат да

...
бТВ
Шестимата участници в погрома на столичното заведение Бесо могат да
Коментари Харесай

Има ли наказани след мутренския погром в столичното заведение?

 бТВ Шестимата участници в погрома на столичното заведение " Бесо " могат да получат най-много до 5 години затвор за погрома в жанр 90-те. Това планува Наказателният кодекс за хулиганството, отличаващо се с извънреден цинизъм или смелост, каквото обвиняване е повдигнато против причинителите, написа " Телеграф ".

Преди седмица Софийският областен съд остави за непрекъснато в ареста двама от упрекнатите за погрома – Цветко Цветков и Сергей Димитров. Доказателствата против тях са солидни – протокол за различаване, записи от видеокамери и свидетелски показания. Други двама техни съучастници – Петър Паунов и Веско Стоянов, бяха пуснати за търсене и полицията към този момент е по следите им. 

Самоличността на последните двама също се открива и следва те също да бъдат задържани.  

Големият въпрос е дали поръчителят ще бъде упрекнат. Засега данните сочат, че това е малко евентуално. Причината е, че за задачата някой от арестуваните би трябвало да проговори и да признае кой го е изпратил, признават криминалисти.

Основната версия за случилото се е спор сред двама съдружници в няколко общи строителни компании – Емо Негъра и някогашният началник на конфедерацията по кикбокс Красен Кръстев. Точно зад " Бесо " се намира първокласната кооперация, издигната от едно от сдруженията. И двамата предприемачи бяха отведени в полицията за разпити, след което бяха освободени.

Първоначалните данни от следствието сочат, че не са се разбрали за крупна сума около строителния им бизнес и компания за отдаване на първокласни офиси чартърен.

Оказа се, че след погрома Негъра не е уведомил полицията, стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджийски. На място са пристигнали единствено охранители от частния СОТ, който пази заведението.  

Емо призна, че знае от кого идва офанзивата, още повече, че до момента в който трошили, мутрите споделили на личния състав, че притежателят би трябвало да се обади на избран човек, с цел да си решат проблемите.

Близки до Красен настояват импровизирано, че парите, които Негъра му дължи, са съществени и тях не са подписвали контракти, а са на мъжка сделка. В същото време сътрудникът му уточни, че не дължи на никого нищо.

Според изявления в пресата Емо Негъра дружно с Митко Полицая преди години са направлявали бизнеса с проститутки в София, като за тях всяка вечер работели сред 150 и 200 жрици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР