bTVСъединените щати обвиняват австралиеца в застрашаване на секретни източнициМинистерството на

...
bTVСъединените щати обвиняват австралиеца в застрашаване на секретни източнициМинистерството на
Коментари Харесай

САЩ повдигна 17 нови обвинения срещу Джулиан Асандж

bTV

Съединените щати упрекват австралиеца в застрашаване на секретни източници

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи 17 нови обвинявания против създателя на уеб страницата „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж, осведоми БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Съединените щати упрекват австралиеца в застрашаване на секретни източници поради оповестените през 2010 г към 750 000 строго секретни военни и дипломатически документи.

Към момента американското правосъдно министерство беше повдигнало против Асандж единствено обвиняване в интрига за осъществяване на компютърни закононарушения.

Допълнителните обвинявания значат, че създателя на „ Уикилийкс “ може да получи доста по-продължителна присъда от плануваните 5 години затвор.

Според обвиняването, дейностите на Асандж са изложили на риск поверителни източници от Близкия изток и Китай.

В момента създателя на „ Уикилийкс “ излежава присъда от 50 седмици затвор във Англия за нарушение на изискванията по гаранцията си, откакто се укри в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година.

Асандж чака екстрадицията си в Съединени американски щати, като в това време в Швеция беше възобновено следствието за обезчестяване – обвинявания, които бяха повдигнати от две дами.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР