bTV Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното

...
bTV
Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното
Коментари Харесай

Откриха кокаин и канабис в кръвните проби на шофьора, убил балетиста във Варна

bTV Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното произвеждане против 25-годишния недееспособен лидер Петър З., който аргументи гибелта на велосипедист при пътнотранспортно произшествие и избяга, е разкрила съществуване на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвинения. Тези субстанции се следят единствено след приложимост на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в лист 2 на веществата с висока степен на риск и са сложени под специфичен забранителен режим.

Представеното от отбраната на обвинения в правосъдната зала уверение за промени в непрекъснатия адрес демонстрира, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и съвсем по същото време 20 часа след тежкия пътен случай Петър З., съпроводен от юриста си, се съобщи в отделение на Министерство на вътрешните работи, откакто бе разгласен на общодържавно търсене. На нито един от известните му адреси обвиненият за закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак " б “ от Наказателен кодекс, не беше открит тогава.

С определение на Варненския областен съд сега обвиненият е в ареста с мярка за неотклонение " Задържане под стража “. Ако бъде обжалвана, правосъдното съвещание в Апелативния съд ще бъде на следващия ден, 18 септември. При вероятно обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще показа доказателства за описаните нагоре обстоятелства на Апелативната прокуратура, с цел да могат да бъдат взети поради от Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР