bTV Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с

...
bTV
Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Търговският регистър не е бил обект на кибератака

bTV Работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде обновена поетапно след тежкия механически проблем, който срина системата през предходната седмица, оповестиха от Агенцията по вписванията.

Справки за настоящо положение на компаниите ще могат да бъдат осъществявани от 15 август, сряда. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на регистъра.

Продължилата дни наред повреда подхрани подозрения, че Търговският указател е бил обект на хакерска атака. От Агенцията по вписванията подчертаха, че аргументите за отрязания достъп за " напълно механически и не са резултат от злонамерена външна интервенция ".

Освен това, в формалното известие се акцентира, че по време на повредата не е имало никакви дейности с данните за компаниите у нас и няма опция за каквито и да е злоупотреби.

 

Липсата на достъп до Търговския указател удари както компаниите (които не могат да вписват да вземем за пример промени в ръководството и адресите си), по този начин и юристите (които не могат да обслужват своите клиенти). Така повредата коства действителни пари на бизнеса.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР