bTV Почти напълно унищожен град, минирани зони, разрушени домове и никакъв

...
bTV
Почти напълно унищожен град, минирани зони, разрушени домове и никакъв
Коментари Харесай

Ето как изглежда столицата на ИДИЛ месец след разгрома на терористите

bTV Почти изцяло погубен град, минирани зони, разрушени домове и никакъв занаят - това заварват жителите на Ракка - столицата на " Ислямска страна " (ИДИЛ) в Сирия, след изгонването на групировката от града.
Специалните пратеници на bTV Георги Тотев и Георги Кожухаров съумяха да обхванат в него месец след разгрома на терористите.

Ракка има хилядолетна история и до началото на войната е дом на над 300 хиляди души - араби, кюрди и християни. През 2013 година е високомерен от терористите. Те извършват обществени изтезания на площадите и постановат строги санкции за приложимост на алкохол, цигари и даже за слушане на музика.

" Преди войната имахме работа, имахме занаят. " Ислямска страна " ни изгони от тук. Сега се връщаме и започваме изначало. Вижте къщата ни. Разрушена е. Живеем на самун и чай ", споделя пред камерата локален гражданин.

" Гневът на Ефрат " - това е името на операци ята на Сирийските демократични сили за освобождението на Ракка. След края на офанзивата градът остава миниран.

" Битката продължи повече от четири месеца. Над 90% от града е изцяло опустошен ", споделя боец.

" Загинаха над 1000 наши бойци по време на офанзивата. Но Европа би трябвало да знае, че войната не е приключила и опасността от " Ислямска страна " не е изчезнала ", предизвестява Нури Махмуд, представител на кюрдските сили YPG.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР