bTVПо-малко от две седмици, след като най-бързата ни спринтьорка Ивет

...
bTVПо-малко от две седмици, след като най-бързата ни спринтьорка Ивет
Коментари Харесай

Ивет Лалова: В България ме окъпват в любов

bTV

По-малко от две седмици, откакто най-бързата ни спринтьорка Ивет Лалова стана балканска шампионка на 100 и 200 метра пред родна аудитория в Правец, европейската шампионка от 2012 година още веднъж се завърна на родна земя – този път повода е провеждането на второто издание на атлетическия шампионат " Открий първенеца в теб ", проведен от " Ивет Лалова Спринт Академи ".

" Много добре знам моето значение на пистата тук за тях. Много хора се учудиха и ме питаха, по какъв начин единствено 2 седмици преди началото на международното състезание, аз мога да си наруша режима, да изляза от него, само че за мен е значимо да бъда тук, тъй като огромна част от тези деца са тук поради мен. ", показа пред bTV чаровната Ивет.



Повече от 330 деца се включиха в конкуренцията, която се организира на националния стадион " Васил Левски " в столицата. В надпреварата имаше деца от цялата страна на възраст сред 6 и 13 години. Състезателните дисциплини бяха спринт 60 метра, скок дължина и щафетно тичане на 4х50 метра.

Състезанието се организира под мотото " Открий първенеца в теб ", което, несъмнено, не е инцидентно.

" Според мен е значимо всякога човек да се преоткрива и всякога да открива първенеца в себе си. Аз по тази причина и споделих, че аз освен диря първенеца в тях, аз също всякога откривам първенеца в самата мен. ", показа лекоатлетката.

" Опитвам се да взимам хубавото, хубавата страст, оптимално да съблюдавам въпреки всичко своя режим и своите тренировки, тъй като знаем, че това е доста хубаво и всякога, когато съм в България съм окъпана в обич и внимание, само че за мен към момента е значимо да бъда съсредоточена точно за Доха. Взимам позитивните страсти отсам, взимам това бъдеще, което виждаме през днешния ден на стадиона, защото… да, те са бъдещето на нашата атлетика, на нашия спорт. "



При всяко посещаване на 35-годишната спринтьорка в България, тя се любува на безгранична обич от дребни и огромни. Енергия, която дава обещание да вземе със себе си на най-важното съревнование за годината – идното международно състезание в Доха.

" Готова съм да дам това, което е останало. Аз не спирам да го давам от първия ден на подготовка, който беше преди близо година. За нашите надпревари подготовката тече от години обратно, целият развой е изкусен, плануван. Така, както всеки ден съм намирала мотивация и съм преодолявала дребни и огромни болежки, проблеми, с цел да бъда на стадиона, да бъда на 100 % в работата си, по този начин в този момент идва най-тежкият миг – да докараш нещата до дъно. Давам всичко от себе си, подготвена съм на всичко, уповавам се да имам късмет да покажа огромни и хубави неща и да развеселявам доста хора. "

На въпрос за упованията в най-смелите си фантазии за идното международното, Ивет дава отговор по този начин: " Това е спринт, всичко може да се случи, нещата се развиват доста бързо. Дай боже първо да стигна до край. "

Две седмици преди началото на най-важното съревнование за сезона, Лалова показа, че чисто физически се усеща прелестно и към този момент с неспокойствие чака конкуренцията.

В Доха тя ще започва само в по-силната си дисциплинираност - 200 метра. Шампионатът на планетата стартира на 27 септември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР