БТВПо думите на Валя Балканска, Рожен е място, което обединява

...
БТВПо думите на Валя Балканска, Рожен е място, което обединява
Коментари Харесай

Легендите на Рожен: Космическата Валя Балканска за историята на събора

БТВ

По думите на Валя Балканска, Рожен е място, което сплотява народа и събира поколенията

Сърцето на Родопите постоянно тупти бързо, Рожен свири, пее и се веселее. Това сподели националната певица Валя Балканска в откритото студио на „ Тази събота ” в Рожен. С нея беше и гайдарят Петър Янев.

Балканска описа, че за първи път е посетила Събора в Рожен през 1961 година

„ Неслучайно сме тук, би трябвало да запазим това, което имаме. Пътеката е направена и би трябвало да вървим по нея ”, сподели Янев, а Балканска добави, че непрекъснато се пробват да пазят традицията и да я предават на по-младите.

Народната певица показа, че не пропуща Събора в Рожен поради хората. „ Когато хорото се хване, ти не поглеждаш кой е до теб, само че водиш хорото и се радваш. Искаме традициите да се възобновят и да не се не помнят ”, уточни Балканска.

По думите на Валя Балканска, Рожен е място, което сплотява народа и събира поколенията – както в предишното, по този начин и в този момент.

„ Не е задоволително единствено един път в годината или два пъти. Трябва да се обърнем към себе си и да погледнем по различен метод на нашите връзки, на нашата връзка и по какъв начин да бъдем по-добри един към различен ”, съобщи гайдарят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР