бТВ Още едно лице е привлечено в качеството на обвиняем за

...
бТВ
Още едно лице е привлечено в качеството на обвиняем за
Коментари Харесай

Отпечатъци издадоха съучастник в аферата с кокаина в Студентски град

 бТВ Още едно лице е привлечено в качеството на обвинен за държане на 327 кг кокаин за разпространяване в ж.к. " Студентски град ", оповестиха от прокуратурата. Под управлението на Софийска градска прокуратура продължава работата по формираното досъдебно произвеждане.

Първоначално в качеството на обвинен по делото бе притеглен Николай Петров, който към сегашния миг е с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане по стража ".

След осъществени голям брой дейности по следствието - претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е открила съпричастността на лицето с букви М. Н. към действието. Същият е притеглен като обвинен за държане на наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване - 327 кг кокаин, открити в апартамент на ул. " Проф. Атанас Иширков " в ж.к. " Студентски град ", осъществено в съучастничество с Николай Петров.

Понастоящем М. Н. е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на по-тежка мярка за неотклонение.

Разследването продължава под управлението на Софийска градска прокуратура.

Софийският градски съд остави в ареста за непрекъснато Николай Петров, хванат с близо 40 кг кокаин в колата си на 24 май. Това се случи при рутинна инспекция.

В колата на Петров са намерили ключове за друга кола - Ситроен и гаражна врата в кооперация. Другият ключ е отворил наето и населявано от обвинения Петров ателие на същия адрес. При осъществено претършуване са били открити още 327 пакета, с тегло към 1 кг всеки. От тях в трикрилен дрешник в спалнята - 248 пакета и в скрин в кухнята още 79 сходни пакета. Всички те са били обозначени по друг метод - с лога на коли, с игрални карти. При осъществен полеви тест на място веществото е реагирало на кокаин. В ателието са били открити професионална машина за пакетиране и везна.

Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази подозрения, че дрогата е персонално на Петров и че точно той ще я популяризира. Поиска клиентът й да бъде освободен под домакински арест, който да търпи в с. Златия и уточни, че мъжът би трябвало да се грижи за бременната си другарка и болните си родители. Приятелката му била в седмия месец.

Съдия Николов обаче изясни, че гаджето му е било бременно, а родителите заболели и все още на осъществяване на закононарушението и това не го е спряло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР