bTV Омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръка до Комисията за финансов надзор

...
bTV
Омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръка до Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Пускат горещ телефон заради фалита на Олимпик“

bTV Омбудсманът Мая Манолова изпрати рекомендация до Комисията за финансов контрол /КНФ/ и Главна дирекция " Национална полиция “ /ГДНП/ към Министерство на вътрешните работи да подхващат незабавни дейности по проблема на близо 270 000 български жители, чиито коли остават без наложителната застраховка " Гражданска отговорност “, поради банкрута на кипърската застрахователна компания " Олимпик “.

Манолова се ангажира от понеделник, 20 август 2018 година, да открие гореща телефонна линия на номер 0895 561 885 за консултиране и правна помощ на пострадалите у нас. Тя ще изпрати рекомендация и до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева за промени в законодателството за отбрана на жителите в случаи като този. Омбудсманът ще се обърне и към министър-председателя Бойко Борисов за интензивност на страната при правене на европейското законодателство в региона на застраховането.

Повод за това станаха жалбите на десетки водачи до публичния бранител, в които се обръщат с молба за нейната незабавна интервенция. В рекомендацията си до КФН омбудсманът упорства за образуване на подобаваща разяснителна акция. Тя приканва за основаването на гореща телефонна линия, на която пострадалите да получават бързи и ясни отговори по своите съответни проблеми, както и за навременна информация за развиването на производството по неплатежоспособност на застрахователната компания в Република Кипър, оповестена на уеб страницата.

Манолова предложи още да бъде предоставена опция на жителите да получат инструкции и за реда, периодите и нужните документи за предявяване на искания към застрахователя, в това число и да се разяснят последствията от неналичието на подписана наложителна застраховка.

Поради форсмажорните условия омбудсманът изиска от ГДНП удължение на гратисния интервал, в който да не се глобяват водачите със застрахователна лавица на " Олимпик “. Тя настоя за своевременното информиране на хората за какъв интервал от време застрахованите няма да бъдат глобявани, заради неналичието на застрахователна лавица и изрази убеденост, че ще им бъдат разяснявани последствията от това.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР