bTV Младежи с помощта на община Силистра и бизнесмени се обединиха,

...
bTV
Младежи с помощта на община Силистра и бизнесмени се обединиха,
Коментари Харесай

Младежи вдъхнаха нов живот на стар самолет

bTV Младежи благодарение на община Силистра и предприемачи се сплотиха, с цел да вдъхнат нов живот на остарял пътнически аероплан. Целта им да го трансфорат в градската туристическа атракция. 

Преди 30 години, там където се събират речната и сухоземната граница на североизтока, е подложен пътнически аероплан Ту-134. Дълго време машината е атракция за децата – изключително със залата за компютърни игри, във времето преди домашните компютри да станат ежедневие. Постепенно обаче самолетът стопира да притегля децата, а мястото запустява.

Преди няколко месеца хора от квартала и доброволци от организацията " Младежка банка " вземат решение да трансформират нещата.

Така запалянковците приготвят план и съумяват да намерят пари. Местни компании отпускат материали, общината също се включва. Дори чужденци отделят от времето си да оказват помощ с каквото могат.

Две седмици интензивна работа и мястото към самолета става неузнаваемо. А откриването на облагороденото място се трансформира в празник освен за квартала, само че и за целия град.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР