bTV Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото

...
bTV
Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото
Коментари Харесай

100 лева коледни бонуси за полицаите - няма пари за повече

bTV Коледните бонуси на служителите на реда ще са по 100 лв., тъй като няма пари за повече, сподели вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти в коментар на настояването на СФСМВР парите за Коледа да са по 385 лв..

Маринов е разпоредил инспекция по какъв начин са харчени парите на Министерство на вътрешните работи и станало ясно, че откакто били платени заплатите за декември, остават по 100 лв. на човек, в това число и на осъдените. Така парите за
бонуси общо са към 5 млн. лв..

Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера при започване на годината –  парите били дадени за нарастване на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените чиновници, сподели Маринов, представен от Българска телеграфна агенция. Той разясни, че няма по какъв начин да бъдат прехвърляни пари от разнообразни пера в бюджета за заплати.

Трябва да се откри консенсус сред огромните стремежи и опциите, уточни Маринов. През 2019 година нарастването ще е 10 на 100 върху главната заплата. Така тези служители на реда, които имат стаж над 15 години стаж в Министерство на вътрешните работи, ще получат към 12-13% нарастване, тъй като то се отразява и върху частта за прослужено време.

Заместникът му Стефан Балабанов добави, че няма от кое място да се намерят повече пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР