БТВКандидатът на европейската левица призова гражданите да гласуват на евровотаДо

...
БТВКандидатът на европейската левица призова гражданите да гласуват на евровотаДо
Коментари Харесай

Франс Тимерманс: Силно подкрепям минимална заплата за всички европейски държави

БТВ

Кандидатът на европейската левица прикани жителите да гласоподават на евровота

До европейските избори остават 14 дни. Начинът, по който ще гласуваме в целия съюз ще дефинира новото съответствие на силите в Европейския парламент и надлежно новата Европейска комисия.

Представям ви още веднъж Франс Тимерманс, водещият претендент на европейската левица, с който се срещнахме в Брюксел през февруари.

Смятате ли, че хората в действителност ще гласоподават на идните избори? Да мисля, че доста хора схващат, че въпросите за които имат терзания или очаквания ще бъдат решени на европейско ниво.



Разбират, че въпроси като брекзит, като интернационалната търговия, интернационалната сигурност, климатичните промени са все въпроси, на които решенията би трябвало да се намерят на европейско равнище. Европейския парламент играе забележителна роля в това и в случай че не употребявате гласа си, някой различен ще го употребява, някой различен ще реши за вас, а не вие самите. Преди време казахте ще ви изтъквам, че ще имаме най-важните избори от първите избори на Европейския парламент през 1979 година, само че по какъв начин можете да спрете национализма при тази вълна на обезсърчение и липса на доверие в институциите?

Въпросът е, че доста хора сега са обезпокоени, даже обезверени, само че въпросът е по какъв начин да им вдъхнем вяра, по какъв начин да търсим решения на проблемите, а национализмът може единствено да разрушава неща, не може да даде решения. Могат единствено да утежняват нещата, да настройват един народ против другия. Имаме потребност европейците да се съберат, да намерят решения на световните проблеми в европейски мащаб. Не бива да забравяме, че сме едвам 7% от международното население. За всички огромни въпроси, ние би трябвало да застанем дружно и да търсим общи решения.

 

Цялата публикация ТУК

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: