bTV Калоян Гешев е най-младият участник в световното първенство по ментална

...
bTV
Калоян Гешев е най-младият участник в световното първенство по ментална
Коментари Харесай

8-годишно българче изуми всички със своите математически умения

 bTV Калоян Гешев е най-младият участник в международното състезание по ментална аритметика, което се организира преди дни в Германия. Той е единствено на 8 години и популяризира страната ни със знанията си по математика.

На надпреварата третокласникът става шести в света и реализира същински пробив при жестока конкуренция с най-хубавите в сферата.

Момчето сподели забележителни умения по ментална аритметика. Той може да взема решение комплицирани уравнения за секунди.

Освен това, в случай че се чудите кой ден от седмицата е 23 май 1923 година - Калоян ще ви каже.

Майката на третокласника Румяна Гешева изясни, че не е очаквала подобен резултат на международното състезание. По думите ѝ концепцията е била Калоян да усети какво е да си на сходен конгрес, само че е горда от впечатляващите резултати.

Тя изясни, че синът й от ранна възраст, когато е бил на 3 години, е можел да написа огромни числа, по-късно стартира да умножава, като непрестанно развива своите качества.

Учителят по ментална аритметика на Калоян - Георги Георгиев, изясни, че присъединяване на международното в Германия е единствено по себе си достижение. По думите му едвам 30 деца от всяка възрастова група са утвърдени за присъединяване.

Заради насъбрани точки Калоян остава в същата група и ще има късмет да стане международен първенец в идващите две години.

" Той има доста, доста гений ", акцентира учителят пред bTV.

Въпреки това Георгиев изясни, че менталната аритметика не е измежду познатите сфери у нас и хората, които я практикуват, са малко. Според него има голяма разлика в страни като Индия и Япония.

А 8-годишният Калоян признава, че най-вече харесва предметите математика, български език и британски. Обича да написа домашните си по непознатите езици, както и да сформира прогнози за времето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР