bTV Каква е рецептата срещу настинка и грип на село? Хората

...
bTV
Каква е рецептата срещу настинка и грип на село? Хората
Коментари Харесай

Баба Дамяна: На село нямаме време да боледуваме

bTV Каква е рецептата против простуда и грип на село? Хората вземат медикаменти, само че разчитат и на здравословния си метод на живот, и на изпитани предписания, наследени от предците.
В мездренското село Типченица рядко боледуват от грип - нито има по кое време, нито пък пенсиите стигат за медикаменти.

"Тука нямаме време да боледуваме, тъй като си имаме много работа, и градини, и животни, и всичко си произвеждаме, ядем екологично чиста храна повече и по тази причина сме и по-здрави ", споделя Дамяна Иванова от Типченица.

Тук и надморската височина, и чистият въздух са лековити. Млякото и яйцата са от щастливи животни, а плодовете са неотменна част от трапезата.

Ако усетят, че простудата ги наляга, локалните протягат ръка към ракия първак, само че не я пият. "Намокрям кърпите, поставям ги изпод на ходилата си, обувам чорапите и през нощта по този начин стоят на краката ми. Освен това може, който може да издържи, да се намокри памуче, да се постави в ушите от тази ракия или в носа, доста бързо минава хремата, обаче е доста по този начин мощно и лютиво ", предизвестява Дамяна Иванова.

Вкъщи имат всевъзможни билки за чай против настинка. Разчитат на тях, само че повече разчитат на домашното вино "Където има вино, грип не вирее ", безапелационен е Славейко Василев.

Леля Дамяна също хвали своето. "Като пийне човек алено отлежало вино, бягат всички бацили ", уверена е тя.

Срещу простуда натурален антибиотик е и чесновият лук, споделя 75-годишната господарка.

"Трябва всеки ден човек по малко чесън да хапва, с цел да бъде здрави ", поучава тя.

Един от представителите на рода Иванови доживял до 106 години и съвсем не боледувал. Побеждавал болежките с сдържаност и успокоение и не знаел какво е стрес.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР