bTV Извършителят на убийството в ромския квартал Гиздова махала в Дупница

...
bTV
Извършителят на убийството в ромския квартал Гиздова махала в Дупница
Коментари Харесай

Роми плашат с мъст заради убийството на Стефан

bTV Извършителят на убийството в ромския квартал " Гиздова махала " в Дупница Емил Стоянов Гогов и братята Милчо и Мартин Асенови остават зад решетките.

Тримата бяха арестувани след убийството на 27-годишния Стефан Кирилов, татко на две деца. Срещу Емил Гогов е формирано досъдебно произвеждане за непредумишлено ликвидиране по време на кавга в ромския квартал. Емил Гогов, Милчо Асенов и брат му Мартин са в следствения арест в Кюстендил.

Наблюдаващият прокурор по делото е изискал от съда тримата арестувани да останат още 72 ч. в ареста, прецизира struma.bg Вчера към момента не се знаеше по кое време ще е погребението на прободения с нож в сърцето 27-годишен Стефан Кирилов. Все още не беше осъществена аутопсия на натрупа. Напрежението от сряда, когато стана убийството в ромския квартал, не спада. Има непрестанно полицейско наличие, с цел да не се стигне до вендета и да има нови убийства. От момента на трагичния случай коли за спешна помощ на Спешен център непрестанно се отзовават по сигнали на тел. 112 за припаднали родственици на убития и на направилия убийството.

Лидерът на ромите в квартала Калин Георгиев показа: " Обстановката в квартала остава рискова. Във въздуха витае напрежение, не се знае в кой миг ще избухне като бомба. Добре че има полиция в квартала и основава почит. На мен ми е мъчно самичък да овладея ситуацията. Ако се изтърван нещата от надзор, ще се стигне до вендета и тогава не се знае кой кого… Едва съумях да ги удържа, откакто схванаха, че от полицията са наредили на личния състав на Спешен център да лъжат, че убитият е закаран за София, по-късно им е обявено, че е закаран в Кюстендил. Хора от квартала тръгваха с леки коли за София и Кюстендил. От тъга те потеглят, само че не знаят къде отиват, мислеха, че е към момента е жив. В същото време тялото на убития е било в Спешен център – Дупница, до момента в който дойде трупна кола от Кюстендил ". Той разкри и нови детайлности по какъв начин се е стигнало до кървавото меле: " В деня на убийството към 50 души, близки на чичото Емил Гогов, са отишли да се саморазправят със Стефан Кирилов след разразил се скандал преди една седмица поради децата им, които си играли и се сбили. Тогава майката на убития – Емилия, и братовчедка й Гинка скачат да се бият поради децата. В багра се намесил и Стефан. За да си отмъстят, в злощастния ден близки родственици на чичото Емил Гогов отиват да се саморазправят със Стефан, който бил със брачната половинка си. Като видял какъв брой хора го атакуват, извадил газов револвер и стрелял във въздуха за самозащита. Така най-малко се приказва в махалата. Опитал се е да ги сплаши, само че не съумял. Започнал ръкопашен пердах сред роднините, който приключи със гибел ", заключи  Георгиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР