bTV Големият пожар над Карлово е локализиран от снощи, но продължава

...
bTV
Големият пожар над Карлово е локализиран от снощи, но продължава
Коментари Харесай

Гората над Карлово продължава да тлее, местните се молят за силен дъжд

bTV Големият пожар над Карлово е локализиран от нощес, само че продължава да тлее на повърхност от над 100 декара. Огнището остава евентуално рисково в околните дни.

В подножието на местността " Боровия триъгълник " гората продължава да тлее. " Пожарът на процедура е локализиран. Още няколко дни ще продължава тлеенето вътре в огнищата на сухите дървета. Организирано е наблюдаване на място ", изясни основен контрольор Таньо Чалъмов от карловската пожарна.

След 40-минутно нанагорнище доближаваме овъглената гора. На място няма никой. Огнището е оставено без наблюдаване и контрол. След минути идва група от шестима доброволци от народен парк " Централен Балкан ". Пожарът не е в тяхната територия.

 

" Може да се разгори. При един вятър може да тръгне още веднъж пожарът с нова мощ. Не прави добро  усещане, че е оставено без контрол от " Горско стопанство-Карлово ", изясни охранителят Георги Георгиев.

Всички в района се надяват на изобилен дъжд. Според локалните това е единствената гаранция, че горският пожар ще бъде изцяло сподавен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР