bTV Фалшива новина – така директорът на Софийската опера акад. Пламен

...
bTV
Фалшива новина – така директорът на Софийската опера акад. Пламен
Коментари Харесай

Директорът на Софийската опера: Фалшива новина е, че наши служители са осквернили мемориала

bTV Фалшива вест – по този начин шефът на Софийската опера акад. Пламен Карталов дефинира вандалския акт на сценичните служащи, които надраскаха със спрей мемориала на жертвите на атомната бомба в Хирошима.

" Едно самопроизвеждане на подправена вест, която се възпроизвежда като зараза. От уеб сайтове и медии до България стига вест, която няма нищо общо с новините по японска телевизия. Това не е мемориал, това е една стена, ограда пред градеж. Тя е доста надалеч от мемориала, нашите сътрудници си разрешават да вършат тези надписи, само че това не е опозоряване ", сподели Акад. Карталов.

Акад. Карталов уточни, че абсурдът не е тръгнал от японските, а от българските медии. Той съобщи, че случаят най-вероятно се е случил след приложимост на алкохол от чиновниците на операта. Те бяха уволнени още през вчерашния ден.

" Аз трябваше да бъда в Канада, само че се върнах по средата на пътя. Уволних ги, тъй като и до мен пристигнаха такива хибридни вести, че нашите хора са поругали монумент, а паметникът е една стена. Няма да се откажем от нашето решение. Те са извадени от гастрола, освободени са от Софийската опера, само че това ненужно раздухване идва от нашата родина ", уточни Акад. Карталов.

Художественият началник на балета Сара-Нора  Кръстева съобщи, че е схванала за случая от българските медии.

" Не ги извинявам и няма да простя, тъй като те зашлевиха пестник на целия ни труд, на целия ни спектакъл. Но би трябвало да вършим разлика сред вандализъм и поругаване. Полицията в Япония споделиха, че за първи път им се случва чужденец да си признае и да се извини. Тяхната мярка е " леко безчинство ", сподели Кръстева.

Над 25 хиляди японци гледаха двата спектакъла " Кармен " и " Турандот " на Софийската опера и балет в Япония.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР