БтвДоказателство е историята на тотомилионера Румен Пеовски – негов приятел

...
БтвДоказателство е историята на тотомилионера Румен Пеовски – негов приятел
Коментари Харесай

Спор в съда за милиони от тотото: Печалбата невинаги носи само радост

Бтв

Доказателство е историята на тотомилионера Румен Пеовски – негов другар предявява искания за половината пари, защото твърди, че са играели дружно

Печалбата от тотото не всеки път носи единствено наслада. Доказателство за това е историята на тотомилионера Румен Пеовски от с. Покровник.

В края на април 2017 година 56-годишният тогава мъж се разсънва като милионер. Печалбата от повече от милион и половина идва при безработния Пеовски с цифрата 3 – в последния миг решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3.



Парите обаче не му носят единствено наслада. Емоцията от бързото замогване била прекомерно огромна за душeвността му. Скоро откакто става богат, мъжът попада в полицията, в болничното заведение и в съда.

Негов другар афишира искания към половината от облагата, защото от години играят с общи цифри и също така е платил 60 стотинки – половината от парите за фиша.

Румен отхвърля. „ Аз съм си играл с тези цифри цялостен живот и улучих. Продължавам да играя с тях. Директорът ме вижда през вчерашния ден отново и вика: „ Да не искаш да печелиш 7-те милиона? ”.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

Делото за парите от облагата стигна до съда и е отличено като дело на годината.

Адвокатът на Пеовски – Албина Анева, печели премията за правосъдния спор, в който за първи път у нас се нападна облага от Българския състезателен тотализатор. Делото е неповторимо за българската правосъдна процедура и е извоювано на първа инстанция от тотомилионера.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

„ Когато пристигна за пръв път в адвокатската фирма, индивидът в действителност беше измъчен тази облага. Беше настаняван в болница, беше нападнат в съда със разногласието, подбуден от искова рекламация за половината от облагата, и до известна степен индивидът беше отчаян ”, сподели Анева в предаването „ Тази събота ” по bTV.

По думите ѝ Пеовски е добър, широкоскроен и стеснителен човек. Веднага откакто е получил облагата той е почнал да подарява – на детски градини, черкви, на другари и близки. 

В исковата си рекламация обаче Антон Ангелов обаче показва, че е взел участие в пазаруването на печелившия фиш и че с Пеовски дълги години са играли дружно тото. „ От юридическа позиция той претендира, че са формирали гражданско сдружение по смисъла на Закона за отговорностите и договорите. В хода на правосъдното произвеждане бяха разпитани много очевидци, бяха назначени експертизи ”, уточни бранителят на Румен Пеовски.

„ Когато би трябвало да се заявява и съобщи облагата в Българския състезателен тотализатор според правилника за погашение на облагите, такова лице не е предявявало искания ”, добави Анева. „ Ищецът не знаеше с какъв фиш с какъв брой колонки декларирани числата. Исковата рекламация е подадена доста откакто е станало обществено известно кои са числата, с които Пеовски печели шестицата ”, сподели още юристът.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

Тя акцентира, че клиентът ѝ постоянно е играл самичък. „ Преди години със същите цифри е печелил петица. Сега е спечелил шестица и неотдавна отново има облага от лотарията ”, разкри Анева.

По думите ѝ поуката от случая е, че не всеки път парите водят до безпроблемност и до благополучие.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР