bTV ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спорните строежи

...
bTV
ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спорните строежи
Коментари Харесай

Правят обстоен преглед на документите на спрените строежи по морето

bTV ДНСК ще направи обширен обзор на документите на противоречивите градежи по Южното Черноморие, които са краткотрайно спрени поради открити нарушавания. Това сподели на брифинг шефът на строителния контрол Иван Нестеров.

Спешна инспекция на място, разпоредена от премиера Бойко Борисов, откри нарушавания при два от градежите. На третия вложителят непринудено спря активността, като уточни причина – неприятното време.

Директорът на ДНСK изясни, че на плажа до Алепу ще се обърне особено внимание на брегово-укрепителното оборудване и ще се ревизира дали извършва функционалностите си. Там са утвърдени за строителство и три жилищни здания, само че те не могат да се стартират, пред да се направи инспекцията по укрепителните действия.

Относно " Арапя " Нестеров означи, че има много неизяснени проблеми, свързани с цялата инженерна конструкция. Там се планува създаване на вилно населено място с 23 къщи, а през вчерашния ден стана и ясно, че по документи боровота гора не се води такава. Кметът на Царево сезира и прокуратурата по случая. 

" Вчера при огледа установихме, че краткотрайният път съществува в регулационния проект, само че в обяснителната бележка към него липсват план-схемите, които да документират зареждането на обектите, а те би трябвало да са захранени с ток, вода и канализация ", изясни шефът на строителният контрол.

Кметът на Царево е сезирал прокуратурата поради градежа край " Арапя "

Т.е. нямаме синхронизация с наредбите на Закона за чернoморското крайбрежие. Поради тази причина на този обект в община Царево ще бъде направена задълбочена инспекция, добави той.

В понеделник следва да се прегледа цялата документи по проблема. Мерките са наложени до отстраняването на нарушаванията, което значи, че след премахването на тези пропуски, градежите могат да бъдат обновени.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР