bTV Бургаският апелативен съд разгледа в рамките на едно съдебно заседание

...
bTV
Бургаският апелативен съд разгледа в рамките на едно съдебно заседание
Коментари Харесай

Защитата на убиеца на Кристин поиска намаляване на наказанието!

 bTV Бургаският апелативен съд прегледа в границите на едно правосъдно съвещание и разгласи за решение делото за опит за обезчестяване, блудствени действия  и убийството 6-годишната Кристин в село Сотиря.  Пред въззивната инстанция делото е формирано по тъжба на подсъдимия Мартин Трифонов.  Както Burgas24.bg родственици на убитото момиче през днешния ден се събраха пред Съдебната палата в Бургас с искане присъдата на Сливенския областен съд " пожизнен затвор без право на подмяна " да бъде доказана.  

Той е приет за отговорен от Сливенския областен съд за три тежки закононарушения. За това, че на 15.08.2019 година в с. Сотиря съзнателно е умъртвил по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост малолетната Кристин Г., съдът му е наложил наказване " пожизнен затвор без подмяна ". За това, че е направил опит да се съвкупи с малолетната жертва, като я принудил към това със мощ и я привел в безпомощно положение е наказан на двадесет години " отнемане от независимост “.

За това, че на същата дата и място направил дейности за да удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с Кристин, като я принудил към това със мощ и я привел в безпомощно положение и действието е осъществено наново е наказан на 10 години " отнемане от независимост “. Блудствените дейности са в изискванията на рецидив.Съдът е определил на подсъдимия едно общо наказване, а точно най-тежкото от наложените санкции – " пожизнен затвор без подмяна ", което да изтърпи при първичен " специфичен режим “.

В правосъдното съвещание представителят на Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като вярна и законосъобразна. Държавният обвинител съобщи, че подсъдимият е показал изключителна гняв, настървеност и садизъм и уточни, че няма област по главата, тялото и крайниците на детето, която да не е травмирана по нечовечен метод, причинявайки му непоносими болки и премеждия. Прокурорът акцентира, че Мартин Т. е пренебрегнал всевъзможни морални и етични правила, по фрапантен метод е нарушил изконното човешко право на живот на едно дете, без да демонстрира каквото и да е състрадание и без какъвто и да е принос от страна на жертвата.

Гражданските ищци и обвинители помолиха правосъдният състав да удостовери присъдата на Окръжния съд в Сливен.

В плеодоарията си юристът на подсъдимия разгласи, че поддържа жалбата на подзащитния си и изиска от апелативния съд да понижи наказването от " пожизнен затвор без подмяна “ на " пожизнен затвор “.  По думите му постановената присъда е несправедлива по отношение на неговия доверител, поради направените признания, младата му възраст (21 година към дата на инкриминираните деяния), тежкото обществено и материално състояние, както и декларираното, че осъзнава жестокостта на осъщественото закононарушение. Защитникът се базира на процедура на Съда в Страсбург по отношение на стандарта за установяване на това най-тежко наказване, което съгласно него няма да реализира задачите на генералната предварителна защита.

Подсъдимият Мартин Трифонов сподели пред съда, че осъзнава какво е направил, помоли за състрадание и наказване " пожизнен затвор “.

Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения период.

Съдебното съвещание се организира при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на ограничение разпространяването на COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР