бТВ Брат и сестра остават на улицата, след като с изненада

...
бТВ
Брат и сестра остават на улицата, след като с изненада
Коментари Харесай

Брат и сестра останаха на улицата! Твърдят, че са жертви на имотна измама

 бТВ Брат и сестра остават на улицата, откакто с изненада научават, че родният им дом в столичния квартал " Лозенец " е преподаден няколко пъти от непознати. На финала екскаватор влиза в парцела им и унищожава къщата. Двамата даже не съумяват да изнесат движимостите си, предава Би Ти Ви.

" Все едно ти се срутва целият доскорошен живот и го виждаш – ето по този начин. За нас това е жив организъм, който пред очите ни е погубен ", описват Попови.

Двамата настояват, че всичко почнало с подправяне на техните подписи преди 8 години. Тогава в наследствената им къща идват мъж и жена, които се показват за чиновници от общината, извършващи актуализация на парцела. Показали папки със скици и площ. Поискали Кръстьо и Антоанета да се подпишат, че данните дават отговор на истината. Те го създали. Според тях по-късно подписите им са откраднати и нанесени непозволено върху прелиминарен контракт за покупко-продажба на парцела. Според документа от 2011 година Попови продават парцела от 336 квадратни метра против 180 хиляди лв.. Получили парите в брой.

" Това е изцяло подправен документ, ние даже не познаваме тези, тази купувачка не сме я виждали, никакви пари не съм ѝ давал, тъй като в никакъв случай не сме продавали тази къща. Нито сме я продавали, нито сме имали желанието да я продаваме. Просто тя е била харесана от някого ", споделят още братът и сестрата.

Криминалистът Сашо Атанасов счита, че е допустимо двамата да са се подписали върху празен лист без да подозират.

Следват 7 години правосъдни борби. През 2018 година Попови губят делото за парцела. Новият притежател е дамата, която твърди, че им дала 180 хиляди лв.. След финала на правосъдната сага стартират препродажби на парцела.

А откакто къщата на Попови беше съборена, парцелът към този момент е заварден и под защита. Бригадирът на обекта споделя, че теренът се готви за строителство.

" Предполагам жилищна постройка, какво може да се строи в този регион ", разяснява наблюдаващият инженер на обекта Йордан Стоянов.

Междувременно е формирано досъдебно произвеждане за машинация против незнаен причинител. От районната прокуратура споделиха, че все още няма притеглен обвинен.

Междувременно Антоанета и Кръстьо остават на улицата.

" Ние се усещаме излъгани от мафията, също така се усещаме предадени от съда, от прокуратурата и от полицията ", споделя Антоанета. Според брат ѝ – Кръстьо, това е едно от най-страшните неща, които са им се случвали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР