bTV Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал български

...
bTV
Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал български
Коментари Харесай

Борисов: Никола Груевски нито е искал български паспорт, нито му е издаван такъв

bTV Бившият министър председател на Македония Никола Груевски нито е желал български паспорт, нито му е издаван подобен. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг след срещата с македонския министър председател Зоран Заев в Министерския съвет.

" Длъжен съм да опровергая подправена вест – някогашният министър председател Груевски нито е желал издаване на паспорт, нито му е издаван подобен. Това е 100% подправена вест ", съобщи Борисов, представен от " Фокус ".

Малко по-рано от ДАНС оповестиха, че са направили инспекция по случая и резултатът е удостоверил, че Груевски не е български жител и не е подавал молба за придобиване на поданство.

Повод за инспекцията стана обява в унгарско издание, съгласно която бившият министър-председател на Македония е избягал в Унгария с български документи. Изданието показва още, че представител на унгарското държавно управление е споделил на публицистите да направят инспекция при българските управляващи.

От срещата сред Борисов и Заев стана ясно още, че при започване на декември ще има взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. Лидерите на двете страни ще открият дружно сектора от Автомагистрала " Струма " сред Сандански и Кресна, оповестява bTV.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР