bTVАн Маклейн е хакнала сметката на своята партньорка от Международната

...
bTVАн Маклейн е хакнала сметката на своята партньорка от Международната
Коментари Харесай

НАСА разследва астронавтка за киберпрестъпление, извършено от космоса

bTV

Ан Маклейн е хакнала сметката на своята партньорка от Международната галактическа станция

НАСА проверява случай, който може да се окаже първото закононарушение, осъществено в космоса: нелегално влизане в непозната банкова сметка от борда на Международната галактическа станция.

Американската астронавтка Ан Маклейн признава, че до момента в който е била в полет, е влезнала в банковата сметка на еднополовата си брачна половинка, с която се намират в развой на бракоразвод. Маклейн не счита, че е направила закононарушение, оповестява New York Times.

Бившата брачна половинка Съмър Уордън е подала във Федералната комерсиална комисия и в инспектората на НАСА тъжба за несанкциониран достъп и кражба на персонални данни.

Маклейн се върна от полет в космоса през юни тази година. Според юриста й, тя просто е желала да се убеди, че няма проблеми със фамилния бюджет и парите са задоволителни за заплащане на сметките и грижите за сина, който фамилната двойка отглежда.

Летец Маклейн и офицерът от разузнаването на военно-въздушните сили Уордън се женят през 2014 година, а пред 2018 година Уордън подава документи за бракоразвод.

Съгласно съглашение сред държавите-собственици на Международната галактическа станция Съединени американски щати, Русия, Япония, Канада и Европейската галактическа организация, върху индивида, намиращ се в космоса, владее правото на личната му страна. Същото се отнася и за собствеността на борда.

В случай че канадец извърши закононарушение в космоса, ще понесе наказване, съгласно канадското законодателство.

С развиването на галактическия туризъм въпросът за съществуването на строги правила за носене на наказателна отговорност става все по-актуален. До момента, обаче, не е имало опция да се ревизира, по какъв начин тъкмо действа системата.

Според НАСА, до момента не са получавани сведения за осъществени в космоса закононарушения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР