bTV виж галерията Гражданин беше посетен от полицията след публикация за

...
bTV виж галерията
Гражданин беше посетен от полицията след публикация за
Коментари Харесай

Полицаи връчиха разпореждане след публикация във Фейсбук

bTV виж галерията Гражданин беше посетен от полицията след обява за митингите във " Facebook ". Случаят провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи.

Вчера еднообразен от Самоков  посещават къщата на 19-годишния Ангел Христов в село Маджаре. Причината – подтиквал към протест на митингите. Майка му снима с телефон връчването на така наречен " предписание ".  Според Ангел, мотивът за полицейското внимание е, че споделил обява за митингите във " Facebook " групата " Забелязано в Самоков ".

" Аз си седнал съм у дома и ми идва предписание, че надали не съм въстаник, че съм бил уредник на митинга в Самоков, което не е истина ", сподели Ангел Христов за бТВ. " Страшно доста се възмутих. Не може човек да не може да си споделя мнението в България ", сподели Анита Христова, майка на Ангел.

" Получихме и проверихме информацията по съответния ред. Смисълът му е предпазен, да се предотвратят възможни бъдещи нарушавания на публичния ред и закононарушения ", разяснява гл. инсп. Васил Попов, шеф на районно управление (на МВР) – Самков.

Ангел показва, че не е ходил на митинги до в този момент, само че е бил посещаван от полицията и различен път. Освен младежът, същото предизвестие са получили и други четирима от региона на Самоков.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР