бТВ Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче

...
бТВ
Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче
Коментари Харесай

Харалан Александров: Станахме по-тревожни по време на пандемията

 бТВ " Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче не са резултат от тази рецесия, а са резултат от неуспех на социализацията. Винаги коренът е в фамилията “, разяснява пред бТВ общественият антрополог Харалан Александров казусът във видинската ромска махала, при окйто юноша е похитен, застрашен с оръжие и обичай.

" Агресивните млади мъже израстват в фамилии с провалени родители или отсъстващи татковци. Там, където престижите са провалени и няма удържащата функционалност на бащата, момчетата подивяват, тъй като би трябвало да наложат водачеството си. Децата стартират да се насилват. Тръгват да утвърждават водачеството си по най-примитивния метод “, сподели още той.

Експертът посочи, че опитите ни да запазим патриархалното семейство са несполучливи и измежду българите има доста разграничени фамилии.

" Истината е, че фамилията не е в отлична форма, от ден на ден родители живеят разграничени и от ден на ден майки си гледат децата сами. Тогава е значима ролята на обществените служащи. Една мощно подценена специалност и доста значима, която се появява там, където естествените механизми, а точно фамилното образование, не са сработили добре “, сподели още Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР