bTV разполага с документите на базата, на които то е

...
bTV разполага с документите на базата, на които то е
Коментари Харесай

Ексклузивно: bTV разполага с документите в основата на разследването срещу Асен Василев


bTV разполага с документите въз основата, на които то е формирано досъдебното произвеждане против финансовия министър Асен Василев от Специализираната прокуратура.

Разследването е въз основата на сигнала на притежателя на „ Инса ойл “ - Георги Самуилов. Той твърди, че е имал среща с Василев. Финансовият министър отхвърля.

От сигнала на Георги Самуилов излиза наяве, че той е подготвен да даде в допълнение детайлности за срещата, в случай че бъде разпитан.

Снимка: btvnovinite.bg


Пълномощното издадено от Самуилов и „ Инса ойл “ на юрист е с дата 15 март и то е, с цел да го съставлява пред основния прокурор. По закон способена да преглежда сигнал, касаещ министcтър е профилираната прокуратура.

Постановлението за формиране на наказателно произвеждане е направено единствено 3 дни по-късно. Там не е записано името на Асен Василев, само че е посочено че то се образува против министър, нарушил служебните отговорности за да набави имотна полза.

bTV съумя да беседва с Георги Самуилов. Той отхвърли да каже по какъв начин се облагодетелства Асен Василев.

„ Аз съм просто покъртен от този диалог. Може да му зададете въпроса на него „ Какво се случва? “. Не на мен. След въпросния диалог компанията е подложена на невероятна турбуленция. Проверки всеки ден, всеки час “, уточни Георги Самуилов. Той съобщи, че не желае да дава изказвания.

Според сигнала на Самуилов срещата на 4 очи е била на 5 януари. Случва се незабавно след друга среща, извършена от Асен Василев с представители на Българската петролна и газова асоциация, на която самият Самуилов участва, като началник на „ Инса ойл “.

Снимка: btvnovinite.bg


От финансовото министерство споделят, че такава среща няма.

„ На цитираната дата 05.01.2022 година вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев не е взел участие в среща с Българската петролна и газова асоциация, нито с обособени нейни представители “, показват от министерството.

Според юрист Людмил Рангелов стои и въпросът, в случай че постановлението е правдиво, за какво преди този момент не са взети пояснения от участниците в диалога.

„ Ние не знаем дали такива пояснения в действителност Георги Самуилов не е дал. Може и да е дал, само че сигурно знаем, че Асен Василев не е дал, а те са нужни с цел да се вземе такова решение “, сподели юристът.

В сигнала на Георги Самуилов няма информация нито изказвания за имотната полза за министъра, безапелационен е юрист Людмил Рангелов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР