БТВ От началото на месеца цената на електроенергията на свободния пазар

...
БТВ
От началото на месеца цената на електроенергията на свободния пазар
Коментари Харесай

Работодателите искат оставки заради скъпия ток, готови са за протести

 БТВ " От началото на месеца цената на електрическата енергия на свободния пазар за бизнеса в България е най-високата в Европейски Съюз, в случай че изключим тази в Гърция, само че там повода е спецификата с съществуването на многото острови. Според нас повода за това е зловредното ръководство на енергетиката в ущърб на бизнеса и семействата в България и от изгода на избрани лица “. Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев след срещата в министерски съвет сред работодателите и служебното държавно управление поради високите цени на електрическата енергия у нас.

" Като ротационен ръководител на организацията на работодателите в България, обединяваща Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, акредитиран съм да желая оставката на управлението на министерството на енергетиката, на управлението на БЕХ и на управлението на Топлоелектрическа централа 2 ", заяви Велев.

" Искаме разбор на поведениеото на ЕСО и НЕК и след подобен разбор, разумното е те също да подадат оставки. Управлението на предлагането се прави в ущърб на хората, на стопанската система, на бизнеса, на тези, които пълнят бюджета. Това не е единствено от несръчност, само че и от зла предумисъл. Подавани са голям брой сигнали в прокуратурата и в Агенцията за защита на конкуренцията ", съобщи Велев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР