[bTV] БТВ медиа груп е увеличила приходите си през последното

...
[bTV] БТВ медиа груп е увеличила приходите си през последното
Коментари Харесай

"БТВ медиа груп" е увеличила печалбата си през 2019 г. с над 24%

[bTV] " БТВ медиа груп " е нараснала приходите си през последното тримесечие и за цялата предходна година. Печалбата на групата също пораства, демонстрира докладът на Central European Media Enterprises (CME) - компанията, майка на българската медийна група. Най-голям акционер в съдебномедицинска експертиза към момента е американският телекомуникационен тръст AT&T.

Резултати в цифри

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нeтнитe пpиxoди нa " БТВ медиа груп " - сдружението, притежател на bTV в Бългapия, за предходната година са били 83.4 млн. дoлapa при 84.592 млн. през миналата. С отчитането на валутните разлики постъпленията обаче са нарастнали с 3.9%. За тримесечието постъпленията са били 25.44 млн. $ - растеж с 0.2% по отношение на година по-рано, а като се отчетат и валутните разлики, покачването е 3.2%.

Оперативната облага също продължава да пораства. За тримесечието е била 9.28 млн. $, което е растеж 12% по отношение на година по-рано. Годишната облага се покачва още повече - с 24.3% до малко над 25.7 млн. $.

В портфолиото на медийната компания влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Цялата CME регистрира растеж на приходите 4.5% за годината до 694.8 млн. $. Оперативната облага за годината се усилва със 17.6% до 247.9 млн. $. Компанията отбелязва, че резултатите на групата са мощно изкривени поради промени във валутните курсове. Маржът на облагата на медийния тръст се повишава с 2.4 процентни пункта - от 39.8% до 42.1%.

Кога ще завърши продажбата на съдебномедицинска експертиза

В началото на ноември предходната година CME заяви, че ще бъде купена от PPF - капиталовата компания на най-богатия чех Петр Келнер, при оценка от 2.1 милиарда $. Което значи нов притежател на група от пет малките екрани: с изключение на bTV в България и в още четири страни - Румъния, Чехия, Словакия и Словения. Според изискванията на съглашението притежателите на всички издадени и дължими елементарни акции на CME от клас А ще получат 4.58 $ на акция, се споделя в формалното известие на компанията. Тази оценка съставлява награда от почти 32% по отношение на цената на акциите на CME преди известието от 25 март 2019 година, съгласно което съдебномедицинска експертиза стартира процедура по обзор и оценка на евентуални стратегически благоприятни условия, които стоят пред компанията.

В формалното известие на съдебномедицинска експертиза от сряда, което показва финансовите и резултати за 2019 година, се споделя още, че договорката зa пpидoбивaнeтo нa бизнeca нa мeдийнaтa гpyпa на компанията, чacт oт която e и българската bТV, тpябвa дa бъдe зaвъpшeнa дo cpeдaтa нa 2020 година За да се случи транзакцията, пред нея има няколко условия, в това число, само че освен, нужния избор на акционерите на сдружението в интерес на транзакцията и приемане на утвърждения от органите по конкуренцията в петте страни, където съдебномедицинска експертиза има бизнес.

Поради към момента неприключената договорка с PPF мениджърите на CME не организираха конферентен диалог с анализатори и вложители за резултатите, както вършат нормално.

В портфолиото си CME има 30 телевизионни канала както в изтънчен, по този начин и в заплатен формат, и над 45 милиона фенове. съдебномедицинска експертиза купи медийната група на bTV през 2010 година за 400 млн. $. По-рано през годината компанията продаде хърватския си бизнес.

PPF има разнородни активи - от банки до недвижими парцели и телекоми в Европа и Азия, в това число чешкия телеком оператор O2 Czech Republic и световния заемодател Home Credit. В нашата страна Келнер е притежател на оператора " Теленор България ", а предходната година разгласи, че е сключил договорка за придобиването на " Нова тв " от тогавашния й притежател MTG. Сделката за малко над 185 млн. евро обаче не беше позволена от Комисията за защита на конкуренцията с претекста, че може да изкриви пазара на медийни артикули у нас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР