Btv.bgСнощи заради запалени стърнища беше предизвикан голям пожар край софийското

...
Btv.bgСнощи заради запалени стърнища беше предизвикан голям пожар край софийското
Коментари Харесай

Бтв: Случайно или умишлено възпламеняване заради субсидии

Btv.bg

Снощи поради запалени стърнища беше провокиран огромен пожар край софийското село Световрачене

Снощи поради запалени стърнища беше провокиран огромен пожар край софийското село Световрачене. Екип на bTV ревизира инцидентно и ли не в аграрни парцели постоянно пораждат пожари.



Снимка: btvnovinite.bg

Над 40 декара суха растителност изгоря през вчерашния ден. Огънят се вдигаше от покрайнините на София. Според хората от селото, най-вероятно става дума за тенденциозен палеж за по-лесна обработка на почвата и асимилиране на евросубсидии за пасища и ливади, без почвата да е обработвана с техника.

Разказват още, че постоянно в покрайнината пораждат пожари в ожънатите ниви.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки че опожаряването на стърнища е неразрешено, единствено през последните две години са хванати 12 стопанства в нарушаване поради дотациите, обясниха от Държавния фонд за земеделие. Глобите са от 500 лева до 5 000 лева Виновници обаче рядко има.

Снимка: btvnovinite.bg

От столичната пожарна обявиха, че при настъпването на по-топли дни, този тип пожари се усилват двойно и допълниха, че единствено през последните два почивни дни са станали 500 пожара наоколо до гори или стърнища

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР