БТР-ите отпътуваха за Украйна. В това увери военният министър Тодор

...
БТР-ите отпътуваха за Украйна. В това увери военният министър Тодор
Коментари Харесай

Първите БТР-и пристигнаха в Украйна


БТР-ите отпътуваха за Украйна. В това увери военният министър Тодор Тагарев на конференция пред публицисти, на която министърът награди военнослужещи, спомогнали за изпращането на военната техника в Украйна.

Тагарев подсети процедурата по изпращане на БТР-и на Украйна. Извършена е подготвителна работа и са основани условия за изпращане на помощта за Украйна.

На 7 март е тръгнал  за Украйна, като последните към този момент са пристигнали в украинската страна.

Тагарев се надява военната помощ от България да е задоволителна, с цел да може Украйна да отбрани своя суверенитет. Той позволява, че при една по-добра организация БТР-ите е могло да бъдат изпратени по-бързо, само че с към 10 дни.

На 24 януари 2024 година е издадена заповед за предислоцирането на БТР-ите за превозване. На 29 януари е почнала същинската интервенция по изпращане на БТР-те. " Първият ешелон от 30 вагона е отпътувал на 7 март. 240 военни са взели участие в интервенцията. Разходите са за над 170 000 лева ", обясни военният министър. Той награди отличилите се при подготовката и реализирането на интервенцията по превозването на бронираните машини.
 Борисов изиска промяната на Тодор Тагарев поради БТР-ите
Борисов изиска промяната на Тодор Тагарев поради БТР-ите

Лидерът на ГЕРБ ще излъчи преговорни групи за съдружното съглашение

Относно даване на нова спомагателна военна помощ на Украйна, Тагарев изясни, че всички решения, които са с съответни параметри са изпълнени, само че има и решения, които са отворени. Това, което вършим е да проучваме декларираните потребности от страна на Украйна, сподели той.

Все още има съществени опасности на инфраструктурата за посрещането на първите F-16 на Граф Игнатиево. Министерство на защитата продължава да работи по отстраняването на рисковете към построяването на самата инфраструктура.

По отношение на придобиването на Страйкърите, Тодор Тагарев съобщи, че трябваше да се свърши домашната работа по инфраструктурата за идването на самите Страйкъри. Той има уверението на управлението на ТЕРЕМ, че всичко ще бъде приключено в период за посрещането на бойните машини.
 България става районен център за ремонт на „ Страйкър “
България става районен център за ремонт на „ Страйкър “

Даваме 6 милиарда лева за създаване на инфраструктура, които не са от бюджета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР