БТК представи едно от решенията си за по-лесно превръщане на

...
БТК представи едно от решенията си за по-лесно превръщане на
Коментари Харесай

София се превръща в умен град

БТК показа едно от решенията си за по-лесно преобразяване на София в интелигентен град. В партньорство с Nokia операторът е построил мрежа, която покрива цялата столица и разрешава лесната връзка сред устройства и датчици. Тя употребява енергоефективната технология LoRa.

" Инвестираме, с цел да бъдем деен участник в построяването на нов, по-добър метод на живот и устойчивото развиване на градовете ни ", разгласи изпълнителният шеф на БТК Атанас Добрев, без да разкрие точните капиталовложения в плана. Компанията занапред ще търси сътрудници за потребление на технологията, като разкри, че най-големите благоприятни условия са в няколко посоки - интелигентните системи за паркиране, датчици за качеството на въздуха, ръководство на контейнерите за боклук, отдалеченото отчитане на всевъзможни измервателни уреди за бита и други.

В същото време такова покритие в града към този момент има - записаната в Испания, само че напълно българска започваща компания 6lowpan.io разгласи преди година, че е построила мрежа в София , употребяваща LoRа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР