БТА Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в борбата с коронавируса по

...
БТА
Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в борбата с коронавируса по
Коментари Харесай

Борисов: Надали ще научим коя гад го свърши това, сега берем последствия в трилиони загуби

 БТА Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в битката с ковид във връзка с защитните дрехи и производството на маски, стана ясно след изключителното съвещание на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Министър-председателят още веднъж прикани да не се основава суматоха.

" Това е тип война. Холивудските продукции единствено това бълваха. Надали ще научим в миналото кой гадина го свърши това, само че в този момент берем последици в трилиони загуби ", разгласи Борисов.

" Доста пари отидоха за зелени покупко-продажби, за ковид. Обсъдихме какви да бъдат подхванатите ограничения. Научните среди не могат да ни кажат какъв брой време ще продължи ковид и с какво се лекува. Целият свят се учи сега по какъв начин да се оправя. Не би трябвало да се паникьосваме. Коронавирусът е като доста други вируси. От испанския грип са починали 40 милиона. Най-опасното от сходна суматоха е да си счупим стопанската система. Тогава вредите са непоправими. Ще стартираме да приказваме за ниски приходи. Нито една страна членка няма нужен ресурс от маски и защитни средства. Нямаше по какъв начин да предвидим сходно нещо ", сподели Борисов. 

" Имаме към 2000 защитни дрехи. От през вчерашния ден сме на цялостни обороти за произвеждане на маски. Има два типа ограничения, които предлагат от Щаба – за области без доказани случаи и за тези с доказани ", увери министър председателят.

" Оставете кметовете и регионалните шефове сами да взимат решения за културните събития. В кината и театрите може да се продават билети през стол и да се дезинфекцират салоните след всяка прожекция или зрелище ", сподели още Борисов.

Той предложи всеки час в учебните заведения да стартира с 5-минутна пропаганда и увещание на децата за ограниченията за персонална хигиена.

Премиерът още веднъж прикани хората да не се презапасяват с храни, тъй като огромните вериги имали ресурси за най-малко 30-40 дни напред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР