БТА От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните

...
БТА
От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните
Коментари Харесай

Часът на брифингите на Генерала с нова промяна

 БТА От понеделник, 30 март, Националният действен щаб ще организира всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, заяви пресслужбата кабинета.

Промяната ще даде опция да се дава информация на медиите в действително време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамичността на обстановката от миналото денонощие. Провеждайки брифингите си всеки ден в 8.00 часа сутринта, Щабът ще се съобрази и с желанието на медиите да е разполагаем за отговори на техните въпроси при започване на деня, се показва в известието.

В събота, 28 март, от пресслужбата на Министерски съвет оповестиха, че Щабът ще осведоми медиите за най-актуалната информация за обстановката с ковид един път дневно, в 17.00 часа, в Министерски съвет.

За да продължат да получават медиите оптимално настояща и цялостна информация във връзка с ковид, Министерството на здравеопазването ще пуска всеки ден към 17.00 часа информация от Щаба за резултатите от настоящите проби за деня, се споделя в известието от неделя, 29 март.

Предвиденият за през днешния ден в 17.00 часа брифинг на Националния действен щаб ще се организира, както беше оповестено, в постройката на Министерския съвет.

Провеждането единствено на един брифинг Министерски съвет стимулира с " вероятностите за нахлуване на страната ни в същинската фаза на епидемията ". Целта е оптимално да се ограничи скупчването на хора на едно място и да се обезпечи обществена отдалеченост на обществени места, като в същото време се подсигурява даването на всички медии на своевременна информация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР