БТА Китай изпрати днес медицински работници и оборудване в току-що построената

...
БТА
Китай изпрати днес медицински работници и оборудване в току-що построената
Коментари Харесай

Рекорд! Китай построи болница за 10 дни

 БТА Китай изпрати през днешния ден медицински служащи и съоръжение в преди малко издигнатата болница с 1000 кревати за лекуване на заболели от новия вирус, лишил живота на 362 души, заяви Асошиейтед прес.

Специализираната болница край град Ухан в централната провинция Хубей, огнище на болестта, бе издигната единствено за 10 дни. Втора болница с 1500 кревати се строи сега.

Медицински екипи от китайската войска дойдоха в Ухан да оказват помощ на затрупаните с работа здравни служащи в града. Те ще работят в новата болница, намираща се надалеч от центъра на града. Китайската държавна телевизия сподели отделенията, снабдени с съвременно здравно съоръжение и вентилационни системи.

Водещият китайски епидемиолог Чжун Наншан съобщи, че спомагателното болнично пространство е извънредно значимо за прекъсване на разпространяването на инфекцията.

" Недостигът на болнични стаи принуди заболели хора да се върнат вкъщи, което е извънредно рисково. Така че спомагателните болнични кревати са огромно усъвършенстване ", сподели той в ефира на Китайската централна телевизия.

Чжун изигра огромна роля в оправянето с тежкия изострен респираторен синдром в интервала 2002-2003 година Тази болест бе провокирана от ковид от същото семейство като настоящия.

Общият брой на инфектираните от новия ковид в Китай е 17 205 души. Броят на доказаните смъртни случаи пък доближи 360 души, откакто управляващите в най-засегнатата провинция Хубей оповестиха през днешния ден за нови 59 умряли, съобщи Франс прес. Така жертвите на този вирус станаха повече от тези на тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), който през 2002 и 2003 година лиши живота на 349 души в континентален Китай.

Провинциалната комисия по опазването на здравето заяви и за 2103 нови случая на болест в Хубей, огнище на епидемията.

Случаи на болест бяха открити в над 20 страни. Вчера бе обявено за първия умрял от новия ковид отвън Китай. Става дума за 44-годишен китаец, умрял във Филипините. Смята се, че вирусът е зародил на пазар в град Ухан в провинция Хубей, на който се продават диви животни. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР