БСП започва преговори с бившите коалиционни партньори за съставяне на

...
БСП започва преговори с бившите коалиционни партньори за съставяне на
Коментари Харесай

БСП ще настоява пред коалиционните партньори за размразяване на преговорите с "Газпром"

БСП стартира договаряния с някогашните съдружни сътрудници за сформиране на държавно управление с третия мандат, който беше връчен на левицата от президента Румен Радев.

" Ситуацията в Европа и в България е доста по-различна от преди 6 месеца или 1 година. Отговорността за сформиране на държавно управление е доста огромна за всяка една политическа партия. Нашата цел е да съберем всички партии, подготвени да създадат компромис за развиването на страната. Ще водим диалози със старите съдружни сътрудници, решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия е да не преговаряме с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той прикани договарящите да взимат държавнически решения, а не прочувствени.
" Вчера имаше апел от Европа за по-малко консумация на газ. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да имаме сигурни доставки, в това число и водене на договаряния с " Газпром ". Трябва да убедим съдружните сътрудници за договаряния с всички вероятни снабдители. Водещо би трябвало да е най-изгодната цена - без значение кой е доставчикът, би трябвало да подпишем. Да не би Германия, Франция, Испания да нямат доставки от " Газпром ", сподели Гуцанов, който показва положение все едно е паднал от Марс. Точно Германия от през вчерашния ден няма да има доставки, както се разбра, а с нея и останалите западни страни, които през годините разширяваха своята взаимозависимост от съветски газ.

По думите му за страната ни е значимо да има предсказуемост. А тези основни решения не могат да бъдат взети от служебно държавно управление. " Надявам се, че всички остарели съдружни сътрудници са си научили урока, задоволително е трагичен моментът, с цел да си разрешават волности. Надявам се на градивен разговор ", съобщи още депутатът от левицата.

Гуцанов добави, че няма проблем и терзания, в случай че номинираният за министър председател е от " Продължаваме промяната ". Преговорите с партиите ще бъдат първо за политики - енергетиката, обществената политика, смяната в правосъдната система, а по-късно за персони. Той чака сложни договаряния с " Демократична България ".

" Ние имаме противоположни визии в своята идеологическа същина. Но сме длъжни да създадем всичко допустимо за съставяне на кабинет, да загърбим идеологическите си разлики. Важно е да продължи икономическият растеж. Нашите гласоподаватели ще ни изгонят до един, в случай че не осигурим спокойна зима ", уверен е Гуцанов.

Преговори ще се водят както с отцепниците от Има Такъв Народ, по този начин и с останалите в партията на Слави Трифонов депутати. Гуцанов вижда вероятност на вероятно държавно управление - най-малко до пролетта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР