БСП започна подготовката на свой проект за държавен бюджет, който

...
БСП започна подготовката на свой проект за държавен бюджет, който
Коментари Харесай

БСП пак ще предлага алтернативен бюджет

БСП стартира подготовката на собствен план за държавен бюджет, който има намерение да внесе в Народното събрание редом с държавния, заяви Българска национална телевизия. Инициативата на социалистите към този момент се трансформира в обичайно деяние.
Социалистите ще предложат да бъде основан фонд, от който да се подкрепят българските предприятия, както и да бъде въведен таван на дотациите за земеделските производители.
Алтернативният държавен бюджет на социалистите ще предложи 5% диференцирана ставка по Данък добавена стойност за всички храни. Обсъжда се дали към тази група да бъдат включени и медикаментите, уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" От години настояваме да се откри метод да се преизчислят старите пенсии. Семейно подоходно облагане за млади фамилии с деца, които работят. Искаме сериозен диалог по данъчна политика, тъй като нормално се приема един бюджет без гласност, без разискване. След това министър председателят харчи парите за каквото той реши или, по-скоро, си купува успокоение ", съобщи Нинова
Българска социалистическа партия ще излезе с оферти и по бюджетите на общините. Подготвя се и пакет с антимонополно законодателство.
Относно информацията, че държавното управление води договаряния с комерсиалните вериги да се откажат от облагата си след повишаването на хляба, Корнелия Нинова разяснява: " Пет огромни вериги търговски да те спасят от глада на народа за хляба, който нараства - това е най-ярък образец, че няма държавност. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР