БСП загатна за нов вот на недовери срещу кабинета. Предстои

...
БСП загатна за нов вот на недовери срещу кабинета. Предстои
Коментари Харесай

Нов вот на недоверие срещу кабинета обмислят от левицата

БСП загатна за нов избор на недовери против кабинета. Предстои обаче всички ходове да бъдат разисквани и да се вземе решение от цялата парламентарна група.
Това съобщи пред bTV Явор Божанков от левицата.

Повод за думите му е несполучливото чуване на премиера през вчерашния ден, което по този начин и не се състоя в Народното събрание. Припомняме, че левицата изиска актуализация на бюджета и чуване на Борисов поради експанзията над публицисти на националната конференция на ръководещите. ГЕРБ обаче провалиха изключителното съвещание и кворум нямаше.

" Оставката на това държавно управление я желаеме от първия ден на това заседание. Но нерешението на проблемите докара до експлоадирането на това неодобрение. Нормално е в разгара на август да има сътрудници, които са даже на другия завършек на света. 90% от групата ни беше в залата ", уточни Божанков.

Той още веднъж затвърди позицията на опозицията, съгласно която Борисов раздава държавни пари от джипа си, а това би трябвало да мине през актуализация на бюджета, тъй като " никой не знае какво е положението на хазната сега ". Това обаче не може да се случи единствено с едно само съвещание. Остава въпросът - за какво тъкмо в този момент от Българска социалистическа партия желаеха изключително чуване на Борисов.

" Искахме да дадем началото на този развой. Борисов бойкотира работата на същия този парламент, раздава държавни пари на администрацията. България върви по серпантина на политическа рецесия. Основанията за оставката на ГЕРБ се усилиха. Вчера те демонстрираха - на тях не им пука ", уточни Божнаков.

Той загатна - допустимо е опозицията да внесе следващ избор на съмнение против кабинета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР