БСП за пореден път влиза в битка с дългогодишния си

...
БСП за пореден път влиза в битка с дългогодишния си
Коментари Харесай

БСП очаква подкрепа от градската десница на втори тур от битката за София

БСП за следващ път влиза в борба с дългогодишния си конкурент - ГЕРБ. Това съобщи ръководителят на градския съвет на "БСП София " Калоян Паргов по време на софийската градска организация на социалистите.

"Този път е друго. Този път сме покрай това, което във времето обратно бихме определили като знамение, а точно успеха. Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, най-малко на този стадий. Трябва ни кандидатура с необятна поддръжка, а не тяснопартийна. Няма за какво да се заблуждаваме, че акцията ще бъде почтена. Няма за какво да се заблуждаваме, че тази акция ще се води с честни средства. Обратното стана ясно, че ще бъде извънредно мръсна, безскрупулна и даже брутална. Бе направено всичко, което може да ни сложи в неравностойна позиция ", сподели още Паргов. Той даде образец с измененията в Изборния кодекс и орязаната държавна дотация за партиите.

По думите на ръководителя единствената опция социалистите да нанесат "съкрушителния удар " на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова. Той установи, че 30 години Българска социалистическа партия не е съумяла да направи пробив в столицата. Сега Манолова има капацитета да активизира гласоподаватели, които до момента не са подкрепяли левицата, убеден е Паргов. Също по този начин акцентира, че социалистическата партия постоянно се е отличавала с най-прогресивните хрумвания за развиването на обществото, по тази причина първата й работа е да върне доверието на хората. "Гражданите не са удовлетворени от работата на общината. Софиянци желаят по-високо качество на живот, желаят да се усещат добре и несъмнено. Искат да дишат чист въздух, желаят да имат организиран превоз. Те не получават отговори от общинската администрация, което нагнетява всеобщо предпочитание за смяна. Нашата поддръжка се уголемява, а това е опция за вдишване на политическа отговорност'', добави социалистът. Той регистрира обстоятелството, че против левицата стои една разединена десница, чиито несъгласия са дълбоки и непреодолими.

"Да, факт е, че имаме непреодолими разлики с градската десница, само че за екологичната стратегия, битката с корупцията, замърсяването на въздуха ние сме на едно мнение. Ето за какво е допустимо да се подкрепим на втория кметски тур, което би било нещо ново'', съобщи Паргов и добави, че задачата пред социалистите е очистване на безспорната доминация на ГЕРБ в общинския съвет. Той подсети, че по време на Европейските избори Българска социалистическа партия е получила поддръжката на над 83 000 софиянци, което е знак, че жителите желаят смяна.

"В регион ''Младост'' тогава станахме първа политическа мощ. В ''Люлин'' разликата с ГЕРБ беше единствено 1000 гласа, в случай че там живеят към 100 000 души. В Банкя пък разликата беше едвам 500 гласа в интерес на ръководещите. Разбира се, успеха на изборите минава през всички региони, тъй че ние ще имаме опцията да ограничим доста въздействието на ГЕРБ'', означи ръководителят на "БСП София ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР