БСП за България заплаши, че повече няма да участва в

...
БСП за България заплаши, че повече няма да участва в
Коментари Харесай

Яростна престрелка между БСП и ГЕРБ в парламента, червените заплашиха, че ще...

" Българска социалистическа партия за България " заплаши, че повече няма да взе участие в постоянните съвещания на Председателския съвет всяка сряда поради невключването на техните законопроекти в дневния ред на Народното събрание.

Това разгласи от трибуната зам.-председателят на ПГ Драгомир Стойнев. Веднага след него публична декларация направи и соцлидерът Корнелия Нинова с допълнението, че левите се възползват от правилника и ще желаят изключителни свиквания на съвещания на парламентарните комисии.

Председателят на Народно събрание Димитър Главчев в отговор даде обещание, че ще напише писма до всички ръководители на парламентарни комисии с покана да ускорят приемането на законопроектите. Размяната на остри реплики сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия стартира, откакто Драгомир Стойнев се оплака от трибуната, че няколко законопроекта на алените, които отлежават, включително план за промени в Закона за храните, който чака от седмици, до момента в който в това време подобен на Министерски съвет, вкаран на 19 юни, незабавно намерил място в седмичната стратегия на Народното събрание. " Това е преднамерено отношение към опозицията ", скочи Стойнев.вие високомерно отхвърляте, даже не си вършиме труда да ги гледате в комисии. до момента в който не си преразгледат отношението, ние нямаме място в този председателски съвет.

" Вие високомерно ги отхвърляте, даже не си вършиме труда да ги гледате в комисии ", възмути се соцдепутатът, представен от канал 3.

Стойнев се зарече, че управлението на ПГ на левицата повече " няма място на този председателски съвет ", до момента в който ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев и ръководещите не преразгледат отношението си. От своя страна шефът на правната комисия Данаил Кирилов отхвърли обвиняванията и изясни, че промени по Граждански процесуален кодекс има импортирани освен от алените. Става въпрос за три законопроекта, един от които е на ГЕРБ. Думата взе и ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев, който подсети, че сутринта е обяснил на Стойнев, че казусът е в парламентарните комисии. " Ще изпратя писма до всички ръководители на комисии с покана да бъдат навреме прегледани законопроектите ", съобщи Главчев. В същото време той захапа Българска социалистическа партия, че стачкуват за невключването на плановете им в дневния ред, а те самите не вършат оферти по него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР