БСП за България“ внася алтернативен бюджет за 2019 г. Както

...
БСП за България“ внася алтернативен бюджет за 2019 г. Както
Коментари Харесай

„БСП за България“ внася алтернативен бюджет за 2019 г.

„ Българска социалистическа партия за България “ внася различен бюджет за 2019 година
Както към този момент стана традиция, групата на „ Българска социалистическа партия за България “ внася различен бюджет за 2019 година, разгласи ръководителят ѝ и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От левицата стартират с предложение за опция в данъчната политика, защото през днешния ден в комисия, а идната седмица в пленарна зала, следва да се гледат данъчните закони.

Целта, която от Българска социалистическа партия си слагат – понижаване на неравенствата, ограничения против сивата стопанска система, както и фокус върху младите фамилии и децата. „ Един от най-големите проблеми в България е неравенството и голямата ножица в приходите на другите групи български жители. Ако се резервира сегашният модел на данъчно облагане, каквото предлага държавното управление, този проблем освен, че няма да бъде решен, а и ще се задълбочава “, счита Нинова.

В своите разбори и оферти от Българска социалистическа партия се аргументират в няколко направления. „ Първо – от Европейския показател на неравенствата. В Европа той демонстрира приблизително 25%, а в България – 40%. В Европа България е страната, най-голяма поляризация на приходите “, обясни водачът на социалистите.

От Българска социалистическа партия се обосновават още на публично изискана от тях информация от Министерство на финансите, съгласно която 1 714 000 души в България получават приходи до 1000 лв.. Ако към тях бъдат прибавени и малко над 2 млн. пенсионери, то излиза наяве, че близо 4 млн. българи са с ниски приходи.

„ При тази картина на разслоение, в същото време – заявен приход от дивиденти в размер на 7,281 милиарда лв.. И този приход е заявен от 8 хиляди българи “, базира се още веднъж на статистиката Нинова. „ При тази обстановка, работещите хора заплащат 10% върху заплатата си. А капиталът, по този начин да го назовем, заплаща 5% върху дял, който си изписва през компаниите. Този дял генерира и „ сив “ бранш, тъй като през изписания дял с по-нисък налог се заплащат на черно заплати на служащите. Не им се нася осигуровки. Освен това, има информация, че това е един от методите да се подтиква корупция и заплащане под масата. Но най-важното е, че е незаслужено и усилва неравенствата “, безапелационна е водачът на Българска социалистическа партия.

В тази връзка от Българска социалистическа партия оферират сериозна смяна в данъчната политика – напредничав налог върху приходите на физическите лица по специфична канара. „ По тази прогресивна канара 2 240 286 работещи души ще заплащат същия налог и няма да им се усилват налозите. 47 000 души обаче ще заплащат по-висок налог, поради по-високите си приходи “, изясни Нинова. От левицата оферират още въвеждане на налог „ Капитал “, изразяващ се в налог върху дивидентите.

За младите фамилии и децата социалистите упорстват да бъде направена първата стъпка към фамилното подоходно облагане. „ А тя е – фамилии, които работят и имат деца и дължат налог върху заплатите си, от този налог да им се приспадат по 50 лв. за всяко дете “, разгласи Нинова. Така, в случай че едно младо семейство има две деца и получава 1000 лв. приход, няма да дължи данък.

Сред предложенията са още 9% Данък добавена стойност върху медикаментите и 5% за хляба. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР